Junak Young Boysa već je zabijao Dinamu u LP-u! Znate li kada je to bilo?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO nije uspio izboriti Ligu prvaka. Nakon 1:1 u Bernu prije šest dana, Dinamo je na uzvratu play-offa Lige prvaka na prepunom Maksimiru, pred 30 tisuća gledatelja izgubio 1:2 od prvaka Švicarske Young Boysa. Modri će tako igrati skupinu Europa lige, dok će prvak Švicarske otići u elitno nogometno natjecanje

Dinamo je poveo golom Hajrovića u sedmoj minuti, ali je u samo tri minute u nastavku prosuo sve i Young Boysi su golovima Hoaraua napravili preokret. Napadač Young Boysa je u 63. minuti pogodio iz penala, a tri minute kasnije je zabio nakon velike pogreške domaće obrane.

Klubu iz Berna ovo je bio šesti pokušaj i prvi plasman u Ligu prvaka, a suparnike u grupnoj fazi saznat će na ždrijebu koji će biti održan u četvrtak, 30. kolovoza, u Monte Carlu.

Velika šteta. Dinamo je bio na korak, na koračić do Lige prvaka, a onda, u samo 180 sekundi, ostao je bez ičega. U redu, Europa liga nije mala stvar, ali ostaje žal za nogometnom elitom koja je bila pred vratima Zagreba.

Više od sat vremena uzvrata u Zagrebu Dinamo je bio bolja ekipa. Modri su imali rezultat, igru, sigurnost, mirnoću… Prvak Švicarske se trudio, ali nije znao kako probiti vezni red i obranu Modrih, sve do te kobne 63. minute i nesmotrenog faula Leovca u vlastitim kaznenom prostoru. Tada se u samo 180 sekundi dva puta ukazao junak susreta, francuski napadač Guillaume Hoarau i uništio je Dinamove snove o Ligi prvaka.

Hoarau je i u najavi ovog dvomeča bio etiketiran kao najveća opasnost po Dinamo. Nogometaš koji je u karijeri igrao za Le Havre, Gueugnon, PSG i Bordeaux, prije uzvrata na Maksimiru je rekao:

''Uvijek želim zabiti. U prvoj utakmici nisam uspio, ali sad mi je to cilj. Imamo puno ofenzivnih igrača, ne moram zabiti ja, bitno je da pogodi bilo tko, ali da, volio bih biti taj koji će postići gol. Ne osjećam poseban pritisak. Znamo po što smo došli i što nas čeka u Zagrebu.''

Zanimljivo, Hoarau je već zabio Dinamu u Ligi prvaka. Bilo je to u jesen 2012., kad je igrajući za PSG pogodio za konačnih 4:0 na Parku prinčeva u grupnoj fazi Lige prvaka. U toj je utakmici za Dinamo nastupio i kapetan Arijan Ademi.

''Bilo je to prije šest godina. Prošlo je puno vremena. Tada sam bio mladić. Danas sam puno zreliji, a i ovo je posve drugačija utakmica. Ovo je veća utakmica od one jer sad tek trebamo izboriti Ligu prvaka, a tada smo tamo već bili'', uoči dvoboja na Maksimiru pričao je čovjek koji je Young Boyse uveo u Ligu prvaka prvi put u njihovoj povijesti.

Od igrača Young Boysa, Dinamu je u Ligi prvaka zabio i srpski napadač Miralem Sulejmani. Dogodilo se to u utakmici u skupini u jesen 2011., a Sulejmani je zatresao mrežu Dinama u 25. minuti za Ajaxovo vodstvo od 2:0. Kopljanici su na kraju slavili 4:0.

Pročitajte više