Jurčić: Došli smo odraditi posao do kraja

KRUNOSLAV JURČIĆ opušteno se priprema za uzvratnu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Neftchija nakon što je Dinamo na Maksimiru pobijedio s 3:0.

> Mpenza prijeti: Još nije gotovo, zabit ću Dinamu dva gola

> Želite gledati Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka? Izdvojite kunu!

U Baku su "modri" stigli dovršiti posao i okrenuti se pripremama za sljedeći izazov, a izvjesno je da će to biti finski Helsinki.

"Došli smo odraditi posao do kraja. Očekujem tvrdu i zahtjevnu utakmicu na pravom nivou. Unatoč pobjedi 3:0 u prvoj utakmici iznimno poštujemo Neftchi. Znamo da su kvalitetna ekipa. Ne može bilo tko okrenuti zaostatak od 3:0. Znam da će protivnik biti jako motiviran i željan dokazivanja nakon teškog poraza, ali mi ćemo dati sve za pobjedu", rekao je Jurčić na press konferenciji.



Azerbajdžanski prvak nadao se kako će u Zagrebu uspjeti iznenaditi i barem izboriti remi, ali Badelj i dvostruki strijelac Krstanović tri su puta bili precizni stvorivši vrlo sigurnu prednost uoči uzvrata. Ipak, igrači Neftchija nisu se predali već su najavili kako će pokušati izboriti prolaz dalje te kako tri gola razlike nisu nedostižna prednost.

"Znamo da će Neftchi pokušati što prije doći do pogotka, no imamo odgovor na njihov način igre. Drago mi je da nemamo ozlijeđenih igrača", dodao je trener Dinama čija će momčad ponovo igrati na paklenoj vrućini i užarenoj atmosferi.

U prvoj utakmici Azerbajdžanci su uspjeli parirati Dinamu ostavivši ih bez ijedne prilike prema golu Saše Stamenkovića dobrih pola sata igre, no slomio ih je Badeljev pogodak. Neftchijevi Brazilci Flavinho i Rodriguinho nisu uspjeli probiti Kelavu dok je Mpenza propustio tri poluprilike.


Jurčić smatra da će isti igrači biti najveća prijetnja i u uzvratu, ali ne vjeruje da mogu do preokreta. Na pitanje što će se dogoditi ako Neftchi izbaci Dinamo iz Europe, Jurčić je rekao: "Ne želim odgovarati na takva hipotetska pitanja".

"Flavinho i Mpenza su vrlo kvalitetni igrači. Georgievskog se najviše pribojavam, on je pametan igrač koji zna odrediti ritam ekipe", rekao je Jurčić, a onda igrače poveo na večernji trening.

Azerbajdžanski mediji ovako zamišljaju sastave momčadi u uzvratu:

NEFTCHI: Saša Stamenković, Rail Malikov, Dennis Silva, Ruslan Amirdzanov, Alessandro, Ruslan Abishov, Slavčo Georgievski, Flavinho, Emile Mpenza, Bakhodir Nasimov.

DINAMO: Ivan Kelava, Luis Ibáñez, Domagoj Vida, Tonel, Šime Vrsaljko, Mehmet Alispahić, Mateo Kovačić, Sammir, Arjan Ademi, Fatos Beqiraj, Ivan Tomečak.

Pročitajte više