Jurčić: I Galileu su se smijali dok je gorio na lomači

"REKAO sam svojim igračima uoči utakmice da sretan čovjek svoj san ne sanja, već ga živi", otkrio je Kruno Jurčić metodu kojom je spremao Dinamo za utakmicu s Malmoeom.

> Laku noć, Malmo

> Predstava dostojna Lige prvaka

> Sammir se naježio zbog ovacija, Bilić poručio: Ovakav može igrati i za Brazil

> Badelj: Ovo je možda moja posljednja utakmica za Dinamo

> Sammir je odlučio Dinamu donijeti Ligu prvaka

> Foto - Mamić branio navijače pa ga policija privela: "Nikad se neću predati u borbi za pravdu!"

"Igrali smo dobar, suvremen nogomet. Potrošio sam 15 minuta poluvremena da svoje igrače uvjerim da je ono bilo dobro i da nismo imali sreće. Koliko se samo lopti ispred gola zalijepilo za njihova leđa..."

Treneru je bilo teško secirati detalje, ali sjeća se svakako kako je odahnuo nakon pogotka Ante Rukavine.

"Tada se odčepila špina, sve je bilo lakše. Hvala mojim momcima za ovo. Ipak, stao bih na loptu, napravili smo veliki korak, ali moramo odraditi i veliki posao u uzvratu da bi ga potvrdili."

Što se dogodilo Sammiru uoči ove utakmice?

"Imao je poseban motiv, vjerojatno se i opteretio najavom da će ovo biti njegova najbolja utakmica u dresu Dinama. Ne znam je li najbolja, nisam toliki kroničar, ali velika svakako jest. Vidio sam njegovu nogometu klasu kada sam došao u Dinamo i bilo je samo pitanje vremena kada će izaći."

Jednom ga je netko usporedio sa space shuttleom, a mnogi su se smijali.

"Meni su se mnogo puta smijali. I protiv Helsinkija. Jesu li ono Galilea palili na lomači, a on je vikao - Zaista se okreće", nije moglo proći bez Jurčićeve nervoze (Galileo Galilei nije gorio na lomači, već je umro prirodnom smrću).

25:1 udarci na gol u korist Dinama.

"To je podsjeća na utakmicu s Helsinkijem kada smo igrali loš nogomet."

U predahu među razračunavanjima, Jurčić je rekao ponešto i o igri:

"Možemo bolje u detaljima. Ima momenata, poput onog u kojem smo primili gol. Treba puno prije ići u bočnu korekciju, posebno stoperi."

Badelj je priznao da možda odlazi, a sada će pritisak biti i na Sammiru.

"Nakon ovakvih utakmica postoji šansa da bilo koji naš igrač ode. Znate moj stav. Postoji vrijeme kada igrač sazrije i postoji tržište. Kada dođe nemoralna ponuda, ipak se pita samo igrača koji je dobije."

Pročitajte više