"Danima govorim Rukavini: Sanjaj da si sam pred Casillasom i odaberi stranu u koju ćeš pucati"

"NE VOLIM gubiti, ali ponosan sam što sam vidio svoju ekipu kako je reagirala, ali i kako su gledatelji zadovoljni napustili stadion. Ne sjećam se ni kao igrač ni kao gledatelj da su gledatelji napustili Maksimir sretni, a da je Dinamo izgubio", izjavio je Dinamov trener nakon minimalnog poraza od Reala.

"Pofajtat ćemo se s Lyonom i Ajaxom"

Jurčić je istaknuo kako je sretan angažmanom i igrom koju je njegova momčad pokazala protiv najbolje ekipe u skupini i kako mu upravo to daje nadu pred utakmice s ostalim konkurentima: "Pofajtat ćemo se s Lyonom i Ajaxom, jer igra koju smo pokazali protiv Reala nam daje za pravo da se nadamo, ali samo ako ćemo pokazati ono što i danas."

Uslijedilo je seciranje učinaka pojedinaca, a Kruno je naravno bio mnogo izdašniji u javnim pohvalama, nego kritikama:

"Callelo je zaustavio Ozila, odigrao najbolju utakmicu i jako je napredovao u tehničkim elementima. Ne bih želio govoriti da Sammir i Badelj nisu bili na nivou, oni su u startu hendikepirani, jer se od njih previše očekuje."

"Žao mi je što se nisam slikao s Mourinhom"

Nije nikakva tajna tko je Jurčićev uzor: "Jako sam žalostan što se nisam slikao s Mourinhom. Ne mogu reći da sam ga nadmudrio, mi smo se trudili izblokirati ih i nametnuti im svoju igru", nije htio biti pretenciozan.

Zašto je mijenjao napadača Beqiraja za napadača Rukavinu s igračem više nakon što je isključen Marcelo?

"Konzultirali smo se na klupi, ali smo se odlučili za Beqiraja umjesto Rukavine, jer ne mora značiti da bi s dva napadača bili opasniji u samoj završnici."

Kako je 17-godišnji Mateo Kovačić reagirao kad mu je priopćio da će igrati protiv Reala i kako je zadovoljan njegovim nastupom?


"Jučer je stajao na terenu i gledao u travnjak. Došao sam mu s leđa i pitao ga bi li htio igrati protiv Reala. 'Naravno da bih.' E pa onda se spremi, jer igrat ćeš, rekao sam mu. Dobro je igrao i reagirao, pitanje je vremena kad će Mateo izrasti u muškarca, ali mi ćemo ga paziti i maziti da bude takav igrač koji će biti spreman za 90 minuta protiv Reala."

Kako Rukavina nije ponudio ono što je promašivao i u Malmou?

"Sedam dana Rukavini govorim da svaki dan sanja da je sam protiv Casillasa oči u oči i da odabere gdje će pucati. Nažalost, zatvorio je oči i pukno kako je puknuo."

Mourinhov asistent: Pogriješio je onaj tko je mislio da će ovo biti laka utakmica

Aitor Karanka, pomoćnik kažnjenog Realovog trenera, odbio je Ronaldove prigovore sucu, kao i razmišljanja onih koji su mislili da će prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka u Zagrebu šetnjom doći do bodova.

"Pogriješio je onaj tko je mislio da će ovo biti laka utakmica, u Ligi prvaka nijednu nije lako dobiti."

Istaknuo je oduševljenje atmosferom na Maksimiru, ali "ugođaj, koji je bio odličan, nije utjecao na našu igru, jer svaki put kada Real igra, pritisak je ogroman."

Na kraju je rekao kako se još nije čuo s gazdom Mourinhom.

Pročitajte više