Jurčić nakon Mamićevog upada u svlačionicu: Potrošio sam više živaca nego što sam predvidio

IAKO je Međimurcima u mreži njegova momčad ostavila četiri komada, Kruno Jurčić pred novinare na stadionu u Čakovcu izašao je namršten. Nije teško pogoditi zašto; trener Dinama muku muči s ozljedama važnih igrača, a Temišvar dolazi u Zagreb za samo deset dana. Bit će gusto...

"Lovrenova ozljeda je lakša, Sivonjić je već počeo trčati, Mandžu spremamo za Rumunje, Butina je već danas mogao braniti da je trebao, Morales je dobio samo udarac u natkoljenicu, ali strepim za Badelja. Morao sam ga vaditi zbog udarca u patelu, to može biti jako neugodno", kaže Jurčić, te ističe kako još nije sigurno hoće li se njegov najbolji veznjak oporaviti do ključne europske utakmice koja bi Dinamu mogla osigurati proljeće u Europi nakon duge suše.

"Bojao sam se ovog gostovanja"

Nakon što je završio sa listanjem kroz "liječnički karton maksimirske bolnice", Jurčić se osvrnuo i na utakmicu s Međimurjem. Bilo je, kaže, očekivano teško. "Bojao sam se ovog gostovanja, čak i više nego što sam dao naslutiti. Gledao sam Međimurje na domaćem terenu i znam koliko neugodni mogu biti", pohvalio je Jurčić igru ekipe koja je protiv Dinama doživjela tek drugi domaći poraz u prvenstvu. Prva je bodove iz Čakovca uzela Lokomotiva, dok su se respektabilni protivnici poput Hajduka i Karlovca morali zadovoljiti remijem.

Posebno se Jurčić osvrnuo na beskrvnu igru modrih u prvom poluvremenu, zbog koje je morao "intervenirati" i Zdravko Mamić. Još jednom se veliki šef spustio u svlačionicu kako bi očitao bukvicu igračima. "Potrošio sam na ovu utakmicu više živaca nego što sam predvidio. Srećom, igrači su dobro reagirali u drugom dijelu jer su bili svjesni situacije u kojoj se nalazimo", rekao je Jurčić, koji je kao glavne probleme Dinamovog sastava istaknuo neefikasne napadače.

Bogdan unaprijed upisao poraz: Bio je to praznik za oči

Trener domaćina Srećko Bogdan, popularni Čeči, nije bio previše nezadovoljan porazom. Ionako ga je unaprijed upisao, iako to nije mogao priznati kad je prije utakmice najavljivao lepršavu i napadačku igru.

"Dinamo je puno kvalitetnija momčad od nas, što su u drugom poluvremenu i dokazali. Bio je to praznik za oči, uostalom poput svakog Dinamovog gostovanja kod nas. Znali smo da im možemo parirati samo borbenošću i u tome smo uspjeli prvih 45 minuta, ali treba priznati da smo imali i puno sreće. No, kad se Dinamo razgoropadio, dogodilo se ono što je bilo neminovno", kaže Bogdan.

Pročitajte više