Jurčić nakon Šibenika: Igrači nisu u formi, iza njih je žestok ritam

TRENER Dinama Krunoslav Jurčić nije mogao biti potpuno zadovoljan igrom svojih igrača protiv Šibenika u sinoćnjoj utakmici na Maksimiru. Najjači sastav "modrih" uspio je pobijediti s 2:1, ali Šibenčani su im zadali velike probleme.

> Šibenik je protiv europskog Dinama mogao uzeti više

"Vidjelo se da su igrači platili danak igrama koje su u ovome trenutku iza njih, a tu posebno mislim na one europske. Iza njih je žestok ritam i puno psihološkog pražnjenja i nisu bili u najboljoj formi. Tu je i činjenica da imamo i problema s ozljedama nekolicine važnih igrača i sve je to utjecalo i na neke poremećaje u formaciji, u igri mojih momaka", započeo je Jurčić dodavši kako momčadi nedostaje sigurnosti i samopouzdanja.

Igrači su dobili dva slobodna dana, a dio ih se pridružio nacionalnim selekcijama koje će tijekom sljedećeg tjedna odigrati kvalifikacijske utakmice.

"Važno je da smo uzeli ta tri boda, a pred nama je sada četrnaest dana stanke koje ćemo iskoristiti za dobru pripremu kako bismo se opet vratili u zavidnu formu", najavio je Jurčić te na kraju dao i nekoliko informacija o igračima ozlijeđenima u subotu navečer. Sammir je iz igre izašao već u 27. minuti krvavog gležnja.

"Sammira je nagazio igrač Šibenika na tetivu s kojom već ima problem, Calello je osjetio grč u nozi tijekom zagrijavanja za utakmicu, a i Kovačić je dobio neki udarac, ali još moramo utvrditi njegovo pravo stanje", rekao je Kruno nakon utakmice dodavši kako će ozlijeđeni Badelj doći na okupljanje reprezentacije, nakon čega će liječnik utvrditi njegovo pravo stanje. Kovačić se jutros pojavio na okupljanju U21 reprezentacije.

Pokrivač: Nismo bili na razini, ali tri boda su tu
 
"Sigurno da nismo odigrali najbolju utakmicu ove sezone, no najbitnije je da su tri boda tu. Igru iz ove utakmice treba što prije zaboraviti i idemo dalje. Pred nama je pauza koja će nam itekako dobro doći kako bismo se što bolje pripremili za ono što nas čeka", izjavio je za službenu Dinamovu stranicu Pokrivač, koji je zbog ozlijede Adriana Calella "uletio" u sastav netom prije početka utakmice sa Šibenikom.
 
"Naravno da nismo odigrali kako možemo i u 90 minuta se zapravo vidjelo da jedino sami sebi možemo napraviti probleme. Moja igra? Nije to uopće bitno; ja radim svoj posao gdje je najbitnija pobjeda Dinama i samo me to zanima", kratko je prokomentirao Šimunić kojeg 7. listopada očekuje reprezentativna akcija u Grčkoj.
 
"Imali smo 2:0, sigurno vodstvo i onda sam neoprezno pogriješio i unio malo nemira. Što je bilo? Htio sam primiti loptu, malo sam se poskliznuo u ključnom trenutku i to je bilo dovoljno. Inače, Šibenik je večeras bio dosta dobar i čestitam im na tome, no zasluženo smo uzeli tri boda", rekao je Vrsaljko.

Pročitajte više