Jurčić: Ovo večeras je bilo predivno, ali to će se kod nas zaboraviti već za dva dana

DINAMOV trener se nije uspio othrvati trijumfalističkom raspoloženju pa je i nakon velike pobjede protiv Heartsa prozvao one koji su nakon Salzburga prozvali njega: "Nakon Salzburga je bilo puno zločestih komentara, a priprema za utakmicu protiv Heartsa je bila ista kao i za uzvrat protiv Red Bulla".

Škotske kolege je zanimalo Jurčićevo objašnjenje Dinamove potpune dominacije pa su izvukli podatak o Dinamovih 25 udaraca na gol i 15 u okvir. Jurčić je na to rezignirano odgovorio: "Ne znam kako je kod vas u Škotskoj, ali i ovo večeras što je bilo predivno kod nas će se zaboraviti nakon dva dana".

"Nametnuli smo svoj stil - igra kratkih paseva s puno dodavanja"

Jurčić je naravno bio zadovoljan igrom svoje momčadi, ali je podvukao kako je potrebno zadržati maksimalnu ozbiljnost i respekt: "Nametnuli smo im svoj stil, igru kratkih paseva s puno dodavanja i dobro smo ih snimili, ali to ništa ne bi značilo da igrači nisu dobro stajali na terenu".
 
Čak i nakon ovakve prezentacije Jurčić je našao dlaku u jajetu: "Možda sada nije pravo vrijeme za isticati manjkavosti u igri, ali inzistiram da budemo ekipa koja diktira ritam".

"Propustili smo neoprostivo puno prilika"

Jurčić je posebno istaknuo doprinos igrača koji su ušli s klupe (Tomečak, Barbarić, Calello). "Barbarić je bio sjajan i to su stvari zbog kojih sam zadovoljan, ali promašili smo neoprostivo puno prilika", rekao je Jurčić.

Zahvala navijačima i onima koji su osposobili teren

Jurčić nije propustio pohvaliti i večeras sjajne navijače: "Njima dugujemo posebnu zahvalu jer su nas nosili cijelu utakmicu i izvukli iz nas i one snage koje inače ne bi mogli pokazati. Također zahvaljujem ekipi koja je osposobila teren".

Utučeni Laszlo: Teško ćemo Dinamu zabiti pet golova

Za razliku od jučerašnje pressice na kojoj je zasmijavao sve prisutne i bacao fore kao iz rukava, Heartsov trener je poslije debakla bio na rubu depresije. Njegove rečenice bile su jedva razgovijetne i gotovo nečujne.

"U uzvratu moramo pobijediti da se odužimo našim navijačima koji su nas pratili ovako daleko, ali naravno ne mogu reći da ćemo ovako jakoj momčadi kao što je Dinamo zabiti pet golova. Moramo biti agresivniji i otvoreniji. I prije utakmice sam govorio da je Dinamo jako dobra momčad - nije slučajnu u četiri kola hrvatskog prvenstva zabio više od 20 golova, a nama su poentirali na samom početku i naši mladi igrači se nisu snašli. Nemamo pravog napadača, ali ja sam ih svejedno pokušao ohrabriti. Međutim greške kakve smo mi napravili ekipa puna iskusnih internacionalaca kao što je Dinamo ne propušta kazniti".

Za kraj je Laszlo rekao rečenicu u koju vjerojatno ni sam ne vjeruje: "U nedjelju igramo protiv Rangersa, a onda poslije Dinama i obje utakmice trebamo pobijediti".

Pročitajte više