Jurčić predstavio stožer: "Samo glupan ponavlja svoje greške"

KRUNOSLAV JURČIĆ, povratnik na klupu Dinama, predstavio je javnosti svoj stručni stožer na današnjoj press konferenciji u prostorijama kluba. Uz njega će s igračima raditi Zvonko Komes, Tomislav Rukavina i Damir Krznar.

> Mamić s bombonijerama pomirenja: Želim dijalog sa svim navijačima, a Hajduku vječno drugo mjesto

"Veliko je zadovoljstvo vratiti se u Dinamo. Imao sam sreću da sam nakon godinu i pol dana u Dinamu mogao s malim odmakom gledati na stvari u klubu. Svatko radi greške, ali samo glupan ih ponavlja", rekao je Kruno o svom povratku u Maksimir, a onda se osvrnuo na trenerska pojačanja.

"Sretan sam što je ispalo baš onako kako sam ja želio. Uz nas su još i Miljenko Rak i Miralem Ibrahimović. Sa Zvonkom Komesom surađujem već godinama, od njega sam učio i pomogao mi je slagati pripreme igrača. On je svjetski vrh i donijet će nam suvremeni pristup. Promijenit ćemo koncept treninga. Igrači će doći ujutro u klub na doručak, onda slijedi priprema za trening i glavni dio treninga nakon čega će kondicijski nadomjestiti snagu i ručati. Malo nam je 29 dana priprema, ali imamo dobar roster i širinu klupe. Tijekom sezone će sigurno doći do padova, ali mi želimo te oscilacije svesti na najmanju moguću mjeru", rekao je Jurčić.

Modri još uvijek traže stopera, a u najužim kombinacijama bili su Domagoj Vida, Josip Šimunić i Emir Spahić.

Komes: Glavni trener je taj koji daje ritam

"Ne želim sad o imenima, ali tražimo stopera. Svi igrači imaju ugovore, pa nije prigodno pričati o imenima. Nadam se da ćemo to što prije rješiti. Zadovoljan sam pojačanjima koja su stigla, drago mi je da su to sve naši dečki. Ne znam koji hrvatski nogometaš nije u Dinamu napredovao i kasnije se prodao. Želimo ove sezone europski iskorak, ulazak u Ligu prvaka ili pamtljivu sezonu u Europa ligi", kaže Jurčić.

"Iz Dinama sam otišao u inozemstvo, ali uvijek sam se mislio vratiti", započeo je Zvonko Komes, dosadašnji trener u Bayer Leverkusenu. "S Krunom dugo imam stručni i prijateljski odnos, dugo surađujemo, a pratim i Dinamo tako da mi ništa u klubu nije novo. Rano je još za priču o spremi igrača, to ću vidjeti tek nakon dvije prijateljske utakmice. Glavni trener je taj koji daje ritam, on odlučuje što ćemo napraviti, a Kruno je tražio agresivnost i mogućnost sa momčad radi "pressing"
svih devedeset minuta", rekao je Komes.

Damir Krznar trenersku karijeru je počeo u Zaprešiću i vrlo brzo napredovao do Dinamovog stožera. "Svi smo ovdje povratnici, prekrasno je vratiti se i vidjeti koliko je Dinamo narastao posljednjih godina. Želim se zahvaliti Interu gdje sam počeo raditi, a posebno Iliji Lončareviću koji mi je bio mentor. Uvjeren sam da je ova momčad na milimetar do europskog uspjeha", kaže Krznar.

Tomislav Rukavina također je priznao da mu je drago što se vratio u Maksimir: "Lijepo je opet biti dio Dinamovog stožera i raditi s najboljim igračima u Hrvatskoj u ovako organiziranom klubu".

Na pripreme ide i Carlos
 
Dinamo ide u Sloveniju u Roglu gdje će igrati sa slovenskim niželigašem, vraćaju se u Hrvatsku gdje će igrati sa Pleternicom, a onda opet idu u Sloveniju gdje će igrati protiv Ružomberoka, Wroclawa i Bacua, a 13. srpnja ih već čeka prva utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka. Na pripreme će Jurčić povesti 27 igrača: Kelava, Lončarić, Zelenika, Ibanez, Calello, Ademi, Kovačić, Kramarić, Sammir, Tomečak, Tonel, Vrsaljko, Chago, Badelj, Sylvestr, Šitum, Barbarić, Beqiraj, Bišćan, Cufre, Palić, Rukavina, Morales, Alispahić, Krstanović, Leko, Carlos.

Pročitajte više