Jurčić: S indisponiranim igračima ne možemo dobiti Ajax

"NISAM zadovoljan rezultatom, došli smo barem po bod. Nisam imao dva, tri igrača u utakmici, podlegli su atmosferi. Želite li dobiti Ajax morate biti u igri sa svim igračima, a nekoliko naših igrača je bilo indisponirano", rekao je Kruno Jurčić nakon poraza u Amsterdamu.

Modri su pali bez borbe, predali su se već i prije puta. Na amsterdamskoj Areni nema se što tražiti ako na put krećete s mišlju da "pobjeda nije bitna za Dinamove ambicije". Dinamovim razmaženim zvijezdama to je i previše nego dovoljno da zakažu. Jurčić je napomenuo da ne želi razgovarati o imenima.

Naravno da je trener morao odgovoriti na pitanje zašto nitko nije koristio prostor koji su ostavljali ofenzivci Ajaxa? Kruno je očekivao upravo takav Ajax.

"Bilo je prostora iza leđa Ajaxovih igrača, a da bi nam to trebalo trebaju nam raspoloženi igrači. Danas je Ajax igrao u formaciji 4-3-3 i tako zatvorio rupe. Suarez je sjajan, donekle smo ga uspjeli ukrotiti, ali to je jako teško protiv takvog igrača."

Koliko je jedanaesterac Mandžukića poremetio koncepciju?

"Imamo iskusne igrače, ali pola ekipe nam je neiskusno. Kad primite gol tako rano, to vam poremeti koncentraciju."

Svijetla je točka - Tomečak. Duboko u trećoj minuti sudačke nadoknade opalio je -  i zabio. Trebalo se samo usuditi.

"Bilo je dosta prostora po boku, ali je najviše bilo unutar njihovih 25 metara. Rani gol nas je presjekao", rekao je mladi Dinamovac koji je spasio obraz Jurčića u Areni.

Trener bi mu trebao više vjerovati, kao da zaboravlja da mu je spašavao i prvenstvo.

Pročitajte više