Jurčić: Hajduku će biti teško u Osijeku

DINAMOV  trener Krunoslav Jurčić uoči vrlo važnog susreta s Cibalijom u Vinkovcima iznio je svoje najvažnije misli, a posebno je naglasio imperativ osvajanja nova tri boda.

"Nemamo izbora, želimo i moramo pobijediti. Radili smo na dizanju elemenata nogometne igre na kojima ja inzistiram i mogu reći da sam zadovoljan. Vjerujem da ćemo već u Vinkovcima demonstrirati sve od onoga što želimo pokazati. Cibalia je ekipa koja ima volju, želju i dobre i kvalitetne igrače koji nose agresiju u sebi. Naravno da imaju i slabosti koje smo detektirali i koje ćemo pokušati iskoristiti.

Očekujem još agresivniju Cibaliju nego protiv Hajduka

Na pitanje očekuje li da Cibalija pokaže istu agresivnost kao protiv Hajduka, odgovorio je: "Očekujem još veću agresiju. Dinamo ili Hajduk dodatni su motiv ekipama poput Cibalije. Igrači kao što su Makarin, Baraban ili Pavličić imaju tu urođenu agresivnost i jedini je način da im odgovorimo istom mjerom."

Jurčić je naglasio da će na eventualnu pretjeranu agresivnost Cibalije odgovoriti istom mjerom, čak i ako to znači utakmicu sa 60 prekršaja: "Ako je to način da se odgovori na agresiju suparnika zašto ne? Od nas se ne traže samo rezultati, već i dobre izvedbe i jasno je da ukoliko imamo veći broj prekršaja, moramo dati i veću kvalitetu izvedbe."

Mandžukić ipak putuje u Vinkovce

Jurčić je istaknuo da se proteklih četrnaest dana radilo na agresivnosti i brzini protoka lopte. Iako nije želio izdiktirati sastav koji će istračati u Vinkovcima, saznali smo da su otpali Tomić i Lovren, ali i da će Mario Mandžukić ipak putovati.

"Mandžukić nije trenirao, ali ide s nama na put i ima ogromnu želju da nastupi i ostavit ćemo odškrinuta vrata."

Na pitanje da procijeni kome će sutra biti teže, Dinamov trener je rekao:

"Bit će teško i jednima i drugima. Nemam se puno vremena baviti problemima Hajduka. Osijek je u zamahu i ispred Cibalije na ljestvici pa bi po tome mogli zaključiti da će Hajduku biti teže. No, svaka utakmica zahtijeva maksimum i ako mi budemo pravi i dizali našu igru na veći nivo sve drugo - i protivnici i Hajduk postaje sporedna priča.", zaključio je Jurčić.

J.A.
Foto: Ronald Goršić/Cropix

Pročitajte više