Serie A

Jurić: Gasperini me naučio svemu. Ne možemo pratiti Atalantu

Foto: EPA

HRVATSKI trener Ivan Jurić je u najavi susreta između njegove Verone i Atalante kazao da ga je Gian Piero Gasperini naučio o svemu u nogometu, a neizbježna tema bila je i smrt Diega Maradone.

Utakmica između Verone i Atalante počinje u subotu od 19:45, a to će biti novi susret nekadašnjih suradnika Jurića i Gasperinija koji predvodi Atalantu.

"Gasperini me naučio svemu"

Jurić je igrao pod vodstvom Gasperinija u Genoi, a kasnije je radio kao njegov pomoćnik.

"Gasperini me naučio sve i odveo ja Atalantu na fantastičnu razinu. Slušao sam neke sramotne komentare analitičara nakon poraza Atalante od Liverpoola rezultatom 5:0, ali sve im je objasnio nakon što je na Anfieldu pobijedio s 2:0 igrajući u istom sustavu kao u prvom susretu. Oni su doista čudovište od momčadi", rekao je Jurić.

Hrvatski trener ističe da Verona ne može pratiti Atalantine korake.

"Mi nemamo uvjete da pratimo Atalantine korake niti možemo očekivati da budemo bolji nego prošle sezone jer nije lako odjednom zamijeniti toliko igrača. Ako moram čestitati Gasperiniju na nečemu, onda je to što je zadržao najbolje igrače, dok je pustio one koji mogu biti zamijenjeni", kazao je Jurić.

On je nekoliko puta ulazio u sukob s vlasnicima kluba zbog toga što su prodali mnogo igrača te mu tako otežali posao.

"Želio sam početi pravi projekt ovdje, ali to se nije desilo. Nije kasno jer sam vrlo sretan ovdje i napredovali smo u organiziranju stvari. Volio bih da imam svoje igrače, a ne posuđene igrače. Onda možemo pričati o projektu i izgradnji momčadi za budućnost. U suprotnom, čeka nas još jedna godina u kojoj želimo izbjeći ispadanje", smatra hrvatski trener.

"Maradonina smrt me tjera na suze"

Neizbježna tema bila je i smrt legendarnog Diega Maradone. Jurić smatra da je Argentinac bio unikatan.

"On je moj prvi idol. Moji osjećaji su neobjašnjivi, zaista. Njegov odlazak me tjera na suze. Iako nije bio uzoran kao čovjek, emocije koje je ostavio su unikatne. Nitko nije uspio uraditi nešto takvo. Vijesti o njegovoj smrti su bolne, kao da izgubiš brata ili oca", rekao je Jurić.

Hrvatski trener je govorio o tome kako bi bilo trenirati Maradonu te je usporedio njega i Messija.

"Neće se više pojaviti igrač poput Maradone. S Gasperinijem sam gledao Messija u Barceloni. Način na koji je Guardiola napravio strukturu je bio takav da sve ide u jednom smjeru, a onda lopta dođe do Messija. To nije bila anarhija, već organizacija oko Messija. Možda zbog toga nije bio toliko dobar s Argentinom. Ili možda zato što on nije Maradona", kazao je Jurić.

Pročitajte više