Ivan Jurić

Jurić nakon VAR-cirkusa u Torinu: Ovo je neobjašnjivo, ovo nije nogomet

Foto: Profimedia

HRVATSKI napadač Josip Brekalo bio je strijelac za Torino u 25. kolu talijanskog prvenstva, no njegova je momčad izgubila na domaćem terenu od Venezije s 1:2 (1:1). Brekalo je već u 5. minuti doveo Torino u vodstvo preciznim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora, a bio je to njegov šesti ovosezonski pogodak u Serie A.

No, Venezia je poravnala u 38. minuti kada je Haps ubacio u mrežu ubačaj Črnigoja, a upravo je Črnigoj zatresao domaću mrežu za potpuni preokret u 46. minuti. Belotti je u 90. minuti pospremio ubačaj Brekala u mrežu Venezije, no nakon izrazito dugog pregledavanja snimke ustanovljeno je kako pogodak ne vrijedi zbog zaleđa Pobege, ali i da je nogometaš Venezije David Okereke zaradio crveni karton zbog prekršaja kojeg je napravio tijekom akcije u kojoj je pao pogodak.

Gledatelji su negodovali, VAR provjera je trajala 10-ak minuta, a utakmica je s provjerom i nadoknadama u oba dijela susreta trajala 115 minuta. Čak su i komentatori susreta kritizirali suca Antonija Giuaija jer je bilo potpuno nejasno zašto je sve trajalo tako dugo. Nakon utakmice se oglasio i trener Torina Ivan Jurić.

"Zaslužili smo remi"

"Bila je to utakmica koju su odlučili incidenti. Nekad mi je zbilja teško komentirati", rekao je nakon utakmice Jurić pa dodao: "Belottijev gol je poništen i to je za mene šokantno i neobjašnjivo. Pobega je skočio, što da napravi? Ovo je neobjašnjivo, ovo nije nogomet. Kad sam vidio snimku, znao sam da je gol regularan. Žalimo jer smo zaslužili remi", rekao je, između ostalog, Jurić za DAZN.

Torino je nakon ove turbulentne utakmice ostao 10. na ljestvici talijanskog prvenstva s 32 boda, dok je Venezia "pobjegla" iz zone ispadanja, sada je 17. mjestu s 21 bodom, jednim više od 18. Cagliarija.

 

Pročitajte više