Jurić uzeo bod Mandžukiću i Ronaldu

FOTO: EPA

TREBAO je Juventus večeras pobjedu kako bi ispisao povijest i srušio dva rekorda, ali im se na putu našla nimalo bezopasna Genoa na čijij je klupi debitirao Ivan Jurić. Hrvatski strateg treći put u karijeri sjeo na klupu kluba čiji je dres nekoć nosio kao igrač.

Juventus je vodio zahvaljujući pogotku Cristiana Ronalda iz 18. minute, ali su Đenovljani poravnali sredinom drugog dijela i to iz vrlo čudne situacije. Naime, svi su mislili da će lopta završiti u korneru, Juventusovi stoperi već su prestali pratiti tu akciju, ali se ona čudo odbila od trave natrag u teren. Pokupio ju je Kouame, uputio precizan centaršut a Bessa pogodio glavom za veliko izjednačenje.

Učinio je potom Juventus sve kako bi spasio sva tri boda pred domaćim navijačima na Allianz stadionu, ali su čvrsti gosti izdržali i otkinuli aktualnom prvaku Italije dva boda.

Dvije minute nakon izjednačujućeg pogotka Cristiano Ronaldo je tukao glavom, ali bezopasno po vratara Genoe, da bi do kraja susreta još prijetili Dybala i Mandžukić, ali bez uspjeha. Tako je Juventus prosuo prve bodove ove sezone i nakon devet kola broji osam pobjeda i jedan remi, ali je i dalje prvi na ljestvici sa sedam bodova viška ispred Napolija i uz utakmicu više.

Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta u dresu torinskog sastava.

Ronaldo uspio što nitko dosad u povijesti nogometa nije

Iako Stara dama večeras nije slavila, Cristiano Ronaldo neće biti tužan jer je uspio nešto što dosad nitko nije u povijesti nogometa. Naime, sjajni Portugalac iskoristio je nespretnu reakciju vratara Radua i došao do petog pogotka u talijanskom prvenstvu, ali i do novog rekorda.

Ronaldo je postao prvi igrač u povijesti koji je postigao 400 golova kada su u pitanju utakmice u pet najjačih liga Europe.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više