Justine Henin-Hardenne osvojila Roland Garros

BELGIJSKA tenisačica Justine HeninHardenne osvojila je drugi Grand Slam sezone Roland Garros u Parizu pobjedom u finalu nad Francuskinjom Mary Pierce 6:1, 6:1 u dvoboju koji je trajao svega sat vremena.

Henin je bila pobjednica Roland Garrosa i 2003., a njezina pobjeda je u znaku broja 23 - ovo joj je 23. pojedinačna pobjeda u Parizu, nepobijeđena je i nakon 23 susreta ove sezone i četiri osvojena turnira, a u ovom tjednu navršila je 23 godine. Belgijanka je ove sezone dobila sve susrete na zemljanoj podlozi, pa je s pravom ponijela titulu "Kraljice Pariza". Povratak 23-godišnjakinje iz Liegea nakon šest mjeseci stanke zbog operacije lijevog koljena u ožujku doista je jedan od najvećih u povijesti sporta.

"Ovo je moja najveća pobjeda, pogotovu nakon svih teškoća i ozljede u zadnjih godinu dana.Mary Pierce je osoba kojoj se divim, znam kako se sada osjeća nakon poraza na domaćem terenu", kazala je Henin-Hardenne.

Pobjednica iz 2000. Pierce pružila je minimalni otpor raspoloženoj Belgijanki, Francuskinja je osvojila prvi gem u dvoboju, a potom izgubila devet zaredom. Prepune tribine stadiona Phillipe Chatrier oduševljeno su pozdravile drugi gem Pierceove za 1:3 u drugom setu, no Francuskinja se nije uspjela vratiti. Sedam godina mlađa Henin je daleko manje griješila i zasluženo je došla do svog četvrtog Grand Slam turnira.

Belgijka je za pobjedu zaradila 867.000 eura, a Pierce se mora zadovoljiti sa 433.500 eura.

Pročitajte više