"Juve je s Ronaldom poput Reala iz prošle sezone, a Mandžo je novi Benzema"

Foto: Getty Images / Guliver Image, Screenshot (La Gazetta Dello Sport)

OSAM pobjeda u osam kola talijanske Serie A, dva sigurna slavlja u Ligi prvaka. Ovo je učinak Juventusa ove sezone u prvih 10 službenih utakmica.

Već su stvorili i solidnu zalihu ispred Napolija u nacionalnom prvenstvu. Bježe im osam bodova, ali Serie A nije razlog zašto je doveden jedan od najboljih nogometaša ikada, Cristiano Ronaldo.

Talijanskom velikanu godinama je cilj napasti Ligu prvaka, natjecanje koje su u prošlosti osvojili dva puta, ali posljednji naslov dogodio se još 1996. kada je nakon penala pao Ajax. U svojoj povijesti, Juventus je finale Lige prvaka gubio 7 puta. Nijedan drugi klub nije toliko puta izgubio u finalu.

Zbog toga je došao Ronaldo. Prekinuti post dug više od 20 godina, a Ronaldo zna kako doći do ultimativnog cilja. Osvojio je posljednje tri Lige prvaka s Realom. 

Sada, kada je Ronaldo u Juventusu, Fabio Licari, novinar La Gazette Dello Sport, tvrdi kako je ovaj Juventus posložen poput Reala iz prošle sezone, ali s jednom bitnom razlikom:

"Taj Real krasio je 4-3-2-1 sustav, koji se pretvarao u 4-3-3, ovisno o položaju Isca. Čvrsta devetka u špici, koja radi prljav posao za Ronalda, poput vraćanja u obranu, dobivanja zračnih duela i osvajanja lopti. Za Real je to radio Benzema, a za Juve to radi novi Benzema, Mario Mandžukić. Allegriju nije dugo trebalo za implementaciju istog sustava", piše Licari.

Ronaldo se za sada odlično snašao u novom okruženju. U devet utakmica, odgovoran je za devet pogodaka svoje momčadi. Zabio je četiri gola i upisao pet asistencija. Još nije jedino pronašao golgetersku formu zbog koje je u Realu u 438 utakmica postigao 450 pogodaka, ali i to će doći s vremenom.

Pročitajte više