Juve želi Cassana unatoč sveprisutnoj Cassanati

TORINSKI gigant Juventus spreman je dati ponudu za kupnju kotroverznog napadača Sampdorije i talijanske nogometne reprezentacije, 26-godišnjeg Antonija Cassana.

Nakon slabe epizode u madridskom Realu Cassano se vratio u talijanski nogomet, te je preko Sampdorije ponovno oživio. Posredstvom njegovih odličnih igara klub iz Genove je izborio izlazak u Europu (Liga Uefe), no u novom domaćem prvenstvu nije počelo dobro za Sampdoriju.

Nakon šest kola Sampdorija ne zna za pobjedu, a i Cassano je pun kritika na račun trenera Waltera Mazzarrija. Čini se da je Cassano sve nezadovoljniji u Sampdoriji, a Tuttosport navodi da bi ga Claudio Ranieri želio rado vidjeti u svojim redovima.

Malo se vjerojatnim čini da bi se transfer mogao dogoditi već u siječanjskom prijelaznom roku, ali na ljeto je već druga priča. Predsjednik Sampdorije Beppe Marotta nedavno je izjavio da je spreman prodati Cassana za pravu cijenu, a otkup njegovog ugovora košta oko 20 milijuna eura.

Antonio Cassano je vrlo kontroverzan igrač, kako na terenu, tako i izvan njega te je Fabio Capello 2002. izmislo novu riječ Cassanata upravo po ovom igraču. Talijanski novinari ovaj eufemizam rabe kada govore o igračima koji svojim ponašanjem ugrožavaju momčadski duh u ekipi za koju igraju.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više