Kalinić zabio Juventusu, kojeg je spasio čovjek od 90 milijuna eura

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS je svladao Fiorentinu s 2:1 u derbiju prvog kola Serie A. Aktualni prvak Italije upisao je 17. prvenstvenu pobjedu zaredom u Torinu, a u vodstvo je došao golom Samija Khedire u 37. minuti. Fiorentina je uspjela izjednačiti preko Nikole Kalinića u 70, ali je samo pet minuta kasnije Gonzalo Higuain, pojačanje od rekordnih 90 milijuna eura, zabio za pobjedu u svom debiju

Massimiliano Allegri ostavio je Marka Pjacu i Miralema Pjanića na klupi, a za aktualnog prvaka Italije od prve minute, zajedno s Paulom Dybalom, u napadu igrao je Mario Mandžukić, dok su na drugoj strani za Fiorentinu nastupili Milan Badelj i Kalinić.

Juventus je dominirao većim dijelom susreta, posebno u prvom poluvremenu. Sami Khedira donio je vodstvo Bianconerima u 37. minuti, kada je zabio glavom s 10-ak metara nakon centaršuta Giorgia Chiellinija s lijeve strane. No, prije toga je Nijemac propustio sjajnu priliku u četvrtoj minuti, kada nije uspio kazniti pogrešku vratara Cipriana Tatarusanua.

Također, Alex Sandro mogao je krajem poluvremena povisiti na 2:0 nakon odlične asistencije Mandžukića, ali je Brazilac šutirao pored gola s lijeve strane, pa je Juve otišao na odmor s minimalnim vodstvom.

Milan Badelj izašao je iz igre u 64, a šest minuta kasnije Fiorentina je izjednačila golom Nikole Kalinića, koji je sjajno pogodio glavom nakon kornera Josipa Iličića. Činilo se da momčad iz Firenze može do boda, ali je nada potrajala svega pet minuta. Higuain, koji je zamijenio Mandžukića u 66, uspio je postići pogodak u svom debiju i donijeti pobjedu svojoj novoj ekipu.

Khedira je šutirao u šesnaestercu, Marcos Alonso blokirao njegov udarac, a lopta se odbila do Pipite koji je na drugoj vratnici zabio za oduševljenje u Torinu i prva tri boda u novoj sezoni.

 

Pročitajte više