Juventus bi pod račun za Valencijina braniča dao Pjacu

Foto: EPA

PREMDA je do 1. srpnja i početka ljetnog transfernog razdoblja preostalo još tri tjedna, Juventusovo rukovodstvo u suglasju sa šefom stručnog stožera Massimilianom Allegrijem užurbano preslaže momčad.

Torinski klub napustili su Gianluigi Buffon (?), Kwadwo Asamoah (Inter) i Stephan Lichtsteiner (Arsenal). Kao akvizicije, svojevrsni momčadski nositelji u predstojećim godinama, službeno su predstavljeni Mattia Perin i Douglas Costa.

Međutim, Tuttosport nagovješćuje kako će Juventus još biti tržišno aktivan. Prema posljednjim informacijama talijanskog sportskog dnevnika, Juventus zbog odlaska Stephana Lichtsteinera intenzivno traga za desnim bekom čiju poziciju trenutačno pokriva jedino Mattia De Sciglio.

Tuttosport piše kako je Juventus već uspostavio kontakte s Valencijom i Joaom Cancelom, portugalskim reprezentativcem koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Interu. 

Budući da bi poslovanje trebala uravnotežiti u skladu s financijskim fair playom, Valencia je navodno zainteresirana za daljnji dijalog te bi za Joaoa Cancela (24) potraživala 40 milijuna eura.

Sklon ekonomičnim kupnjama, Juventus je pripravan ponuditi upola manju cijenu. Valencia, pak, smjera smanjiti izvješenu cijenu jedino ako u posao budu uključeni i Marko Pjaca (15 milijuna eura) i Stefano Sturaro (7,5 milijuna eura) zajednički vrijedni 22,5 milijuna eura. Na potezu je Juventus generalni direktor Giuseppe Marotta.

Marko Pjaca posljednjih se tjedna učestalo spominje u kontekstu igrača koji će u skorašnjem prijelaznom razdoblju napustiti Juventus. Bio je povezan s Lazijom, no njegov posrednik Marko Naletilić eventualni transfer opisao je kao “nogometnom fantazijom jer je budućnost Marka Pjace u Juventusu”.

Hrvatski reprezentativac proteklu proljetnu polusezonu proveo je na posudbi u Schalkeu. U Juventus je, napustivši Dinamo, pristigao u srpnju 2016. godine u transferu vrijednom 23 milijuna eura. Za torinski je klub u svim natjecanjima ubilježio 20 službenih nastupa.

Pročitajte više