hrvatski nogometaši

Juventus konačno zahvalio Mandžukiću

Foto: Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ napustio je Juventus prije šest dana i potpisao za katarski Al-Duhail.

Hrvatski napadač tako je nakon četiri i pol godine napustio talijanskog prvaka i pronašao novi angažman, a Juventus mu je konačno zahvalio na svemu.

Stara dama je na svojim službenim kanalima objavila video najboljih Mandžukićevih trenutaka u crno-bijelom dresu s porukom: "Hvala, Mario Mandžukić! Sve najbolje u novoj avanturi."


Prisjetili su se svega što je Mandžukić osvojio s Juventusom

Uz to, Juventus je na službenim stranicama objavio veliki tekst posvećen hrvatskom napadaču i oproštaju od njega.

Istaknuli su da je u protekle četiri godine bio jedan od glavnih protagonista Juventusovih uspjeha u kojima je sudjelovao lijepim i odlučujućim pogocima. 

Prisjetili su se da je Mandžukić s Juventusom osvojio čak devet trofeja; četiri Scudetta, tri Kupa Italije i dva Superkupa Italije. 

"Super Mario nosio je dres s ponosom, karizmom i osjećajem pripadnosti klubu u 162 navrata te je uspio postići 44 gola; 31 u prvenstvu, dva u Kupu, jedan u Superkupu i 10 u Ligi prvaka. Kako ne spomenuti fantastičan gol Real Madridu u finalu Lige prvaka u Cardiffu? Tko to može zaboraviti?" piše na službenim stranicama Juventusa.

"Svladavanje protivničkih vratara bila je njegova specijalnost, od onog trenutka kad je obukao kopačke. Njegova sposobnost u zračnim duelima bila mu je najjači adut, zajedno s mirnoćom i hladnokrvnom završnicom koju je pokazivao u suparničkim kaznenim prostorima."

Mr. No Good je donosio pobjede kad je to bilo najpotrebnije

Podsjetio je Juventus i na to da se za Mandžukića zna reći kako je višedimenzionalan igrač te da je baš u Torinu to i dokazao kada ga je Max Allegri koristio u ulozi napadača na krilu. Dodaju da je Mandžukić svojom univerzalnošću potpuno očarao navijače koji su isprva mislili da nije ni za što osim za igru u protivničkom petercu. 

"Postigao je pogodak na debiju, na drugoj strani svijeta, u Šangaju, u Superkupu Italije protiv Lazija. Odmah je napravio ono u čemu je najbolji, a to je postizanje golova te tako najavio svoju dugu golgetersku seriju. Debitantska sezona mu je jedna od plodnijih u karijeri; postigao je 13 golova u 36 utakmica", piše Juventus.

Nisu zaboravili napomenuti da je samo Paulo Dybala postigao više golova (11) od Mandžukića u dresu Juventusa u posljednje četiri sezone u Ligi prvaka. Također, dodali su da je čak 16 od svog 31 gola u Serie A postigao pri rezultatu 0:0 te napomenuli kako je Mr. No Good (op.a. Mandžukićev nadimak u Juventusu) sa svojim neizmjernim iskustvom bio ključan u uspjesima Bianconera.

Pročitajte više