JUVENTUS KUPUJE U UNITEDU Darmian prvo pojačanje Stare dame

Foto: Getty Images

MATTEO DARMIAN (28) napušta Manchester United i potpisuje za Juventus, javljaju engleski i talijanski mediji.
 
Bivši Milanov te Palermov i Torinov desni bek oprostit će se od Manchester Uniteda 19. svibnja u finalnom meču FA Cupa na Wembleyju protiv Chelseaja. Nagađa se kako će već dan kasnije otputovati u Torino kako bi s Juventusom potpisao višegodišnji ugovor. U torinskom klubu poziciju desnoga beka trenutačno pokrivaju Mattia De Sciglio i Stephan Lichtsteiner. 
 
O pitanju transferne odštete engleski i talijanski mediji tvrde kako će Juventusovo čelništvo platiti simboličnu cijenu jer je Matteu Darmianu tekući ugovor s Manchester Unitedom pravovaljan još jednu sezonu. Prema procjeni Transfermarkta, igračka vrijednost talijanskog reprezentativca procijenjena je na 12 milijuna eura.
 
Matteo Darmian upečatljivim je prezentacijama u Torinu početkom srpnja 2015. godine priskrbio transfer u Manchester United vrijedan 18 milijuna eura. 
 
U debitantskoj sezoni, pod vodstvom tadašnjeg trenera Louisa van Gaala, bio je standardni prvotimac. Dolaskom aktualnog šefa stručnog stožera Josea Mourinha izgubio je članstvo u prvoj momčadi. U tekućoj je sezoni sakupio šest nastupa u engleskom prvenstvu, odnosno sveukupno 15 nastupa u svim natjecanjima. 
 
U 83 službene utakmice ubilježio je jedan pogodak i četiri asistencije.
 

Pročitajte više