TRANSFERI

Juventus propustio dovesti Halanda za dva milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image/EPA-EFE

BEPPE MAROTTA, direktor Intera, otkrio je na nogometnom festivalu u organizaciji La Gazzette dello Sport kako je bio jako blizu dovođenja Erlinga Halanda, ali je donio sasvim krivu procjenu.

Marotta je u to vrijeme bio direktor Juventusa. "Zamjeram si puno stvari, a među najvećima je Haland. Mogao je doći kod nas za dva ili najviše tri milijuna eura. U takvim situacijama morate poduzeti sve što možete kako biste doveli takvog talenta. U tom trenutku ključnu ulogu ima financijska kreativnost u dogovorima", rekao je ugledni dužnosnik.

Haland je tada igrao za Molde, a danas ga se procjenjuje kao jednog od najvrjednijih igrača na svijetu. Real Madrid, PSG i drugi velikani spremni su za njega iskrcati 75 milijuna eura koliko iznosi visina njegove odštetne klauzule u ugovoru s Borussijom. Njegov agent Mino Raiola izjavio je kako će za svog klijenta tražiti plaću od oko 50 milijuna eura godišnje bez bonusa.

"Haland je jedan od najboljih napadača u Europi danas. Može li doći u Italiju? Apsolutno ne, postoji velika razlika u odnosu na najbogatije klubove La Lige i Premiershipa. Mi smo razvojna, tranzitna liga, a ne vrhunac karijere za takve igrače", dodao je Marotta.

Na kraju je potvrdio i kako je htio napraviti veliku zamjenu: "Htio sam Dybalu dovesti u Inter u zamjenu za Icardija, ali sada je gotovo sigurno da će potpisati s Juventusom. Mislim da je najizglednija opcija da će tamo ostati."

 

Pročitajte više