Juventus u siječnju kupuje Luku Modrića?

LUKA MODRIĆ u Juventusu. Zvuči zaista nevjerojatno da bi samo nekoliko mjeseci nakon mega transfera na White Hart Lane, hrvatski veznjak mogao ponovno promijeniti nogometnu sredini i preseliti na veliku čizmu. No, talijanski Corriere Dello Sport, kao i neki engleski mediji tvrdi da priča donekle drži vodu. Samo jedanaesto mjesto na početku nove sezone uzburkalo je duhove u Staroj Dami pa se kao posljedica najavljuje veliki šoping koji bi Claudio Ranieri trebao obaviti u siječnju ne bi li pojačao kadar koji, barem za sada, ne opravdava velike planove uoči starta ovogodišnje Serie A.

Direktori Juvea navodno su već sada podcrtali nekoliko imena koje uključuju Dejana Stankovića koji grije klupu kod Mourinha u Interu, Gilberta Silvu iz Panathinaikosu i nogometaša Lazija Christiana Ledesmu.

No, ime koje je nama najzanimljivije je ono Luke Modrića koji je u sjevernom Londonu najavljivan kao čovjek koji će na White Heart Lane napokon donijeti Ligu prvaka, ali koji se za sada pokazao kao veliko razočarenje. Neki mediji već su objavili i cifru koja se kreće oko 30 milijuna eura, a koju je klub iz Torina spreman platiti ne bi li u svoje redove doveo posrnuli hrvatski potencijal kojem surovi engleski travnjaci očito ne odgovaraju.

Rafa Benitez isto na meti Juventusa?

Juventusu nije krenulo dobro ove sezone, te se već na početku lagano trese stolica Claudija Ranierija. U engleskim se medijima pojavila i priča da bi talijanski velikan htio na svojoj klupi Rafu Beniteza. Također, poput Luke, namjeravaju ga dovesti u siječnju.

Ovo je stavilo dodatni pritisak na vlasnike Liverpoola Gilletta i Hicksa, koji će čini se, morati odriješiti kesu i Benitezu ponuditi novi, izdašniji ugovor, koji će ga zadržati na Anfieldu.

Martin Jol: Stranci su krivi za Tottenhamovu krizu

Bivši trener Tottenhama koji sada radi s Ivicom Olićem i Mladenom Petrićem u HSV-u vjeruje da su za krizu tog kluba krivi - stranci. Jol je napao politiku Juandea Ramosa ustvrdivši kako je Tottenham izgubio svoje prepoznatljivi identitet dovođenjem neengleskih igrača, među kojima su i Luka Modrić i Vedran Ćorluka.

"Strani igrači pokupili su velik novac, a nisu ništa pokazali. Kad ste menadžer engleskog kluba, morate u momčadi imati što više Engleza. Ja sam uvijek forsirao mlade igrače i mislim da je to bila dobra odluka. Sada su tamo Modrić, Ćorluka, Pavljučenko, Dos Santos... Filozofija igre i način nogometa sasvim se promijenio. Momčad je izgubila svoj prijašnji identitet", smatra Jol.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više