TRANSFERI

Juventus uz poznatog TikTokera objavio najluđi ljetni transfer

Foto: Rocco Spaziani/Guliver Image

JUVENTUS je doveo Manuela Locatellija iz Sassuola i tako okončao najluđi ljetni transfer.

Locatelli je 23-godišnji veznjak koji je s Italijom osvojio Europsko prvenstvo ovog ljeta. Upravo je svojim nastupima na Euru skrenuo još veću pažnju na sebe, a za njegove usluge ozbiljno je bio zainteresiran i Arsenal.

Okončana je trakavica

On je prethodno igrao za omladinske pogone Atalante i Milana, gdje je debitirao i za prvu momčad u travnju 2016. godine. Trenutno je najmlađi nogometaš u povijesti, ne računajući golmane, koji je odigrao najmanje 100 utakmica u Serie A.

Od debija za Italiju u rujnu 2020. godine, skupio je ukupno 15 nastupa, pri čemu je postigao tri pogotka, od čega dva na Euru.

Juventus je Locatellija predstavio uz pomoć Khabyha Lamea, jednog od najprepoznatljivijih lica na svijetu, koji ima više od 103 milijuna pratitelja na TikToku.

Ovo je najluđi ljetni transfer jer su pregovori trajalo jako dugo, a detalji transfera su potpuno neobični. Veznjak reprezentacije Italije prelazi u Juve, ali na dvogodišnju posudbu, koja će prerasti u transfer kada se ispuni bizarni preduvjet.

Arsenal je nudio iste uvjete, ali on je želio samo u Juventus

Trakavica je počela Juventusovom otvarajućom ponudom: dvogodišnja posudba za koju bi Sassuolu odmah platio 5 milijuna eura, zatim 20 milijuna na kraju posudbe za otkup Locatellija, još 7 milijuna kroz eventualne bonuse te 25 posto odštete od njegove eventualne prodaje u treći klub. 

Međutim, Sassuolo je to odbio, pa je natezanje trajalo cijelo ljeto jer je Locatelli poručio da želi samo u Juventus te odbio Arsenal, koji je bio voljan platiti koliko god i kako god je Sassuolo tražio. Locatelliju se strpljenje isplatilo jer su klubovi postigli definitivni dogovor oko transfera. 

Do toga je došlo nakon što je konačno postignut sporazum, čije detalje otkriva pouzdani Gianluca Di Marzio: Locatelli odlazi u Juventus na dvogodišnju posudbu, za koju Sassuolo neće dobiti nikakvu naknadu. 

Bizaran je način na koji će ova posudba prerasti u transfer, za koji će Juventus klubu koji je još dvije i pol godine praktički Locatellijev morati platiti odštetu od 35 milijuna eura. Do toga će doći u trenutku kada Juve osvoji prvi bod u drugom dijelu sezone Serie A 2022./23.

Navedenih 35 milijuna eura Sassuolo će dobiti u ratama tijekom pet godina od prvog Juveovog prvenstvenog boda, osvojenog za minimalno dvije i pol godine. 

Pročitajte više