"Juventusu ne trebaju igrači poput Schweinsteigera!"

KORAČAJUĆI prema starim stazama slave nakon uspješnog povratka u prvu ligu Juventus za iduću sezonu priprema zvučna pojačanja. Stara dama posebno je skoncentrirana na jačanje veznog reda, a čelnici torinskog kluba posebno su "zapeli" za Xabija Alonsa i Bastiana Schweinsteigera.

Pregovori s Liverpoolom oko Alonsovog ugovora već su počeli, ali Rafa Benitez zavlači Juventus jer im ne želi prepustiti vrijednog veznjaka dok ne zgotovi prijelaz Garetha Barryja iz Aston Ville na Merseyside. No, kako vrijeme odmiče Juventusu se sve manje da čekati na Benitezov odgovor pa su s druge strane otvorili liniju i prema Muenchenu.

Il Corriere Dello Sport piše kako je Stara dama spremila "plan B" ukoliko opcija s Alonsom propadne. Prema prvim informacijama, Bayern će Schweinsteigera pustiti bez većih problema. No, kako se ova vijest proširila europskim nogometnim medijima, krenule su i prve reakcije navijača (kojih Juventus u Europi ima mnogo, ali, ironično, najmanje u Torinu).

Mnogi smatraju kako je Schweinsteiger igrač koji može pomoći Juventusu ako se vrati u staru formu. Veći dio posljednje sezone njemački je reprezentativac u Bayernu, naime, proveo na klupi dok su travnjakom gazili Ribery, De Michelis, Van Bommel, Ze Roberto i Podolski. No, nisu svi navijači Stare dame oduševljeni ovim potezom uprave, a većina ih negoduje zbog jučerašnjeg Schweinijevog poteza u utakmici protiv Hrvatske.

"Juventusu ne trebaju nogometaši kao što je Schweinsteiger", "Protiv Hrvatske je pokazao koliko je nezreo", "Ne trebaju nam igrači koji će dobivati takve crvene kartone", samo su neki od komentara koji se na internetu mogu pročitati, uz neizbježni zaključak: "Juventusu je bolje da se drži Alonsa!".

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više