JUŽNA KOREJA - MEKSIKO Meksikanci pred rekordom

Foto: EPA

MEKSIKO i Južna Koreja u 17 sati u Rostovu otvaraju drugo kolo u skupini F. Pobjeda bi Meksiku najvjerojatnije donijela drugi krug, dok Azijati moraju ići po pobjedu kako bi nade za plasmanom dalje zadržali živima. 

MEKSIKO - JUŽNA KOREJA 0:0

Meksiko je u prvom kolu svladao svjetskog prvaka Njemačku s 1:0 (uz gol Lozana), iako je rezultat mogao biti puno uvjerljiviji. Meksikanci su ipak zavrijedili respekt cijelog nogometnog svijeta. U današnjoj utakmici pobjeda bi im gotovo zagarantirala osminu finala, dok bi remijem i dalje sve zadržali u kontroli uoči zadnjeg kola. Svijet željno očekuje ponovno vidjeti rastrčane Meksikance i okomitost kojom su razbili Njemačku. To bi Meksiku ujedno bio i rekordni, sedmi plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. 

Veznjak Andres Guardado smatra kako je jedan poraz obilježio ovu reprezentaciju: "Kada smo na Copa Americi izgubili od Čilea 7:0, potonuli smo. A i porazi grade momčad. To nam je, na neki morbidan način, pomoglo da budemo bolji. Plakali smo i bili slomljeni, ali sretan sam i zahvalan Bogu što mi je dao strpljenja da izdržim sve ove kušnje. Zbog toga smo danas tu gdje jesmo."

S druge strane, Južna Koreja je u prvom nastupu upisala poraz protiv Šveda. Jedini gol zabio je Granqvist iz penala, a on ujedno znači i da će azijska ekipa morati ovdje ići po pobjedu - remi bi joj ostavio jako male šanse za prolazak u iduću fazu natjecanja. Iako nisu oduševili igrom, korejski mediji vjeruju da njihova može puno bolje i da će to sutra pokazati. 

Izbornik Shin Tae-yong smatra kako će vremenske prilike ići na ruku suparničkoj ekipi: "Prognoza od 38 stupnjeva Celzijevih ide u prilog Meksiku jer su oni više navikli na takve vremenske uvjete. Bit će to teška utakmica zbog slabe igre i rezultata u prvom susretu, i bit će teško okrenuti atmosferu u našu korist, ali mi to moramo napraviti."

Meksiko (4-2-3-1): Ochoa; Salcedo, Ayala, Moreno, Gallardo; Herrera, Guardado, Layun, Vela, Lozano, Hernandez

Južna Koreja (4-3-3): Cho; Lee Yong, Chan, Kim Young-gwon, Kim Min-woo; Lee Jae-sung, Ki, Koo; Hwang, Kim Shin-wook, Son

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više