Južna Koreja se remijem protiv Nigerije provukla u osminu finala

Nigerijci i Korejci odigrali su jednu od nazanimljivijih i najsadržanijih utakmica do sada, a prilike su se redale gotovo iz napada u napad, tako da smo, osim četiri gola, vidjeli i još pregršt dobrih akcija i pokušaja prema golu. Kao što je poznato, Koreja je u utakmicu ušla kao favorit, jer joj je s očekivanom pobjedom Argentine bio dostatan i bod. U tom tonu prvi su zaprijetili Azijci već u drugoj minuti kada je nakon ubačaja s desne strane Chungyong sam izašao pred nigerijskog vratara iskosa desno, međutim, u padu je pucao pokraj gola. Šest minuta kasnije dalekometnim udarcem pokušao je Sungyueng, međutim, lopta je prošla malo pokraj desne vratnice nigerijskog gola.

Rano vodstvo Nigerijaca šokiralo Korejce

I onda u jeku kontrole Korejaca, Nigerijci dolaze do vodstva, i to iz prve ozbiljnije akcije. Nakon prodora po desnoj strani Odiah je prizemno ubacio u sredinu, gdje je Uche došao prvi do lopte i gurnuo loptu iza korejskog vratara. Nakon gola Nigerijci su preuzeli sredinu terena, a igrači Južne Koreje djelovali šokirano. Rezultat toga je i nekolicina prilika Afrikanaca koji su u 20., 22. i 30. minuti trima dobrim dalekometnim pokušajima umalo svladali korejskog vratara. U 35. minuti lijepo je iz slobodnjaka pokušao Chuyoung Park, međutim, otišlo je to malo pokraj gola. Park je ovim pokušajem najavio ono što će se uskoro dogoditi.

Izjednačenje sedam minuta prije kraja poluvremena

I onda, sedam minuta prije kraja poluvremena, s desne strane iz slobodnjaka ubacio je Sungyueng, a u sredini najviši je bio stoper Cho, koji dovodi Koreju do izjednačenja. Ovaj gol bio je veliki poticaj za Azijce, koji već početkom nastavka dolaze i u vodstvo. U 49. minuti Chuyoung je sjajno izveo slobodnjak s nešto više od 20 metara iskosa lijevo. Enyeama je ostao na krivoj nozi, primivši gol u svoj kut. Nakon vodstva Južne Koreje, Nigerijci su sve karte dali u napad, što je otvorilo puno prostora za izvrsne kontre Azijaca. Tako je u 62. minuti Pakr nakon ubačaja s lijeve strane imao stopostonu priliku, međutim, njegov udarac iz klizećeg starta brani sjajno nigerijski vratar.

Yakubu i Martins sramotno promašili i izbacili Nigeriju iz osmine finala

Samo dvije minute kasnije dobrano se osramotio kapetan Nigerije Ayigbeni Yakubu. Nakon dodavanja Obasija s lijeve strane Yakubu je ostao sam na dva metra i promašio cijeli gol. Bio je to nevjerojatan promašaj napadača Evertona. Ipak, u 67. minuti Nigerijci se vraćaju u igru nakon što su Korejci skrivili kazneni udarac. Yakubu je preuzeo odgovornost i sam vratio utakmicu u egal. Do kraja utakmice gledali smo otvorenu i rastrganu igru na obje strane, međutim, gol nije postignut. Park i Chuyoung su promašili pobjedu u dva navrata, a najveću priliku za prolazak Nigerije u osminu finala imao je svakako Obafemi Martins koji je u 79. minuti išao sam kao duh na korejski gol, no odlučio se lobati vratara i tako promašio cijeli gol.

Nigerija: Enyeama, Yobo, Kanu, Afolabi, Shittu, Yakubu, Uche, Ayila, Odiah, Obasi, Etuhu

J. Koreja: Sungryong, Yonghyung, Jisung, Jungwoo, Chuyoung, Youngpyo, Jungsoo, Sungyueng, Chungyong, Kihun, Duri

Pročitajte više