"Kada sam rekao da nam Danci sude po nalogu, izmasakrirali ste me"

U RUKOMETNOM klubu CO Zagreb ogorčeni su jer prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Kiela ipak neće igrati pred 15 tisuća ljudi u zagrebačkoj Areni. Zagrebaši su ponovo osuđeni na Ledenu dvoranu Doma sportova koja će biti premala da primi sve zaljubljenike u rukomet, a sve zbog ispitivanja statičnosti krovišta koja se u kontinuitetu obavlja kroz dva tjedna, potvrdio je Indexu prvi operativac kluba, Zoran Gobac.

> Volarević priznao namještanje?

"Grad Zagreb dao je nalog za ispitivanje statike krova baš u terminu kada se održava naša utakmica s Kielom"

"Nama se uvijek dogodi neko zlo, uvijek uletimo u krivom momentu. U Arenu mogu Prljavci i Čola, moći će i Lepa Brena, ali ne i mi. Ne možemo ništa napraviti, a izmasakrirat će nas za ulaznice. Već do sada imamo 26 tisuća zahtjeva... A izgubit ćemo i oko 300 tisuća kuna", nemoćan je Gobac.

Dotakli smo se u razgovoru i aktualne problematike europskog, a ujedno i svjetskog rukometa. Čini se da afera oko namještanja utakmica polako donosi i prve žrtve. Prema pisanju njemačkih medija, visokopozicionirani djelatnik Jadranskog osiguranja Nenad Volarević priznao je posredništvo u kupovini sudaca za susret finala Lige prvaka 2007. godine.

"Moje subjektivno mišljenje jest da je Kiel prevelik klub da bi se time bavio. Ne znam zašto im treba namještanje. Nisam u kontaktu s gospodinom Sardarušićem i Volarevićem, ali samo znam da su oni prijatelji.", rekao je Gobac te odmah nastavio:

"Sada se svi čude, a kada sam dan uoči finala ukazivao na danske suce koji su došli po nalogu suditi finale, svi su me razapeli. I nakon utakmice s Loewenom u Ligi prvaka rekao sam da ovo više nema smisla. Možda će se iz ove afere razviti neke dobre stvari za rukomet, možda će nam svima biti bolje igrati. U poštenoj igri."

Dea Redžić
Foto: Index

Pročitajte više