Kadeti spašavajte: Hajduk desetkovan pred Maksimir

NAKON što su otišli Maleš, Hrgović i Damjanović, a u kadru nije ni Bartolović, koji se također sprema za odlazak, najgore što je moglo zadesiti Hajduk pred Maksimir je veliki val ozljeda.

A, naime, upravo se to dogodilo. Boris Živković ozlijedio se u utakmici protiv Šibenika i gotovo sigurno neće igrati u Zagrebu, a kada se tome pridoda situacija u kojoj nema Sablića te vjerojatno Igora Tudora koji se tek pomalo vraća nakon stanke, sigurno da je Jarni mora biti zabrinut.

U najgorem slučaju, Jarni će se vjerojatno odlučiti za stoperski par Buljat - Maloča, dok će desno igrati Pelaić, a lijevo Jozinović. Što se tiče veznog reda, situacija je također vrlo ozbiljna. Naime, danas nisu trenirali ni Florin Cernat ni Srđan Andrić, koji su u najmanju ruku upitni za subotnji dvoboj.

Bolnica na kraju grada: ozlijeđeni Andrić, Cernat, Verpakovskis, Živković, Sablić, Tudor

U slučaju njihovog izostanka biti će vrlo interesantno vidjeti koga će mladi trener Jarni ubaciti u prvu momčad. Ukoliko se odluči za klasičan sustav 4-4-2, pretpostavlja se da bi igrali Ljubičić, Tičinović, Rubil i Linić.

Jedino za što se Robert Jarni ne mora brinuti, iako je po najnovijim informacijama ozlijeđen i ponajbolji Hajdukovac u posljednje vrijeme Maris Verpakovskis, je napad, gdje ima četiri kvalitetna napadača Kalinića, Bušića, Rukavinu i mladoga 17- godišnjeg Čopa.

Kako je najavio vrlo optimistično da ide na pobjedu, mogao bi zaigrati sa tri napadača pa bi u tom slučaju momčad mogla izgledati ovako: Varvodić, Jozinović, Pelaić, Maloča, Buljat, Rubil, Ljubičić, Linić, Bušić, Rukavina i Kalinić.

Kako god bilo, možemo biti sigurni da će ovoj "drugoj" postavi Hajduka, sa čak petoricom igrača mlađih od 20 godina, na Maksimiru biti zaista teško, pogotovo kada se zna da su Dinamovci uvijek napaljeni i željni skalpa momčadi iz Splita.

Ne treba ni spominjati da bi tada na klupi Jarni imao samo nekolicinu kadeta, koji su Maksimir do sada gledali samo na malim ekranima. Dakle, splitski fizioterapeuti bacite se na posao, jer vi ste jedini koji možete očuvati status derbija ovoj utakmici.

V.B.
Foto:V.G.

Pročitajte više