Video - Kadlec spasio Češku: Škoti propustili uzeti bodove glavnom konkurentu za EP 2012

ODIGRANA je kvalifikacijska utakmica za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine u sklopu skupine I. U Glasgowu na Hampden Parku Škotska i Češka remizirali su odigravši 2:2.

Imali su Škoti prednost u dva navrata golovima Kennyja Millera i Darrena Fletchera, ali nisu ju uspjeli obraniti, pa je tako Česima bod donio Michal Kadlec golom iz jedanaesterca u posljednjoj minuti susreta.

Otvarajući gol na susretu Miller je zabio u 45. minuti uguravši loptu u mrežu nakon asistencije Fletchera. Na sljedeći gol čekalo se do završnice, a u 78. minuti izjednačenje je Česima donio Jaroslav Plašil trbuhom.

Samo pet minuta nakon izjednačujućeg gola Škoti su ponovo poveli, a ovoga puta strijelac je bio njihov kapetan i veznjak Manchester Uniteda Fletcher koji je pospremio asistenciju Millera. No, pobjedu Škotima uskratio je Kadlec udarcem s bijele točke u posljednjoj minuti, nakon što je prethodno Danny Wilson napravio prekršaj nad Rudolphom Razekom u kaznenom prostoru.

Ljestvicu skupine I predvodi Španjolska s maksimalnih 15 bodova iz pet susreta, dok je Češka druga s deset bodova iz šest utakmica. Škotska je treća s pet bodova iz pet utakmica.

Kvalifikacije za Euro 2012. godine, skupina I:

Škotska – Češka 2:2 (Miller 45, Fletcher 82 / Plašil 78, Kadlec 90)

Redoslijed: 1. Španjolska 15, 2. Češka 10, 3. Škotska 5, 4. Litva 5, 5. Lihtenštajn 4

Pročitajte više