Kahn: Müller želi otići? To se neće dogoditi

Foto: EPA

IZVRŠNI direktor Bayerna Oliver Kahn odbacio je nagađanja da bi najtrofejniji igrač i zaštitni znak sadašnje generacije Bayerna, 33-godišnji ofenzivni vezni igrač Thomas Müller, mogao na kraju sezone napustiti klub. Njegov sadašnji ugovor s Bayernom istječe 30. lipnja 2024. Sport Bild je u utorak objavio vijest o Müllerovom nezadovoljstvu statusom kod sadašnjeg trenera Thomasa Tuchela, zbog čega razmatra odlazak iz kluba već u sljedećem prijelaznom roku.

"To se neće dogoditi", izjavio je danas Kahn za isti medij. "Ako ikad o tome bude razmišljao, nema sumnje da ću ga odgovoriti", uvjeren je Kahn. "Thomas je spreman, nikad nije ozlijeđen i ima nevjerojatno snažan karakter. Nevjerojatno je važan za cijelu strukturu. Siguran sam da će igrati još mnogo utakmica za nas", dodao je glavni operativac Bayerna.

Bayern traži napadača

Müller je dijete kluba jer je u Bayernu od svoje desete godine. U Bundesligi je debitirao 2008., a s Bavarcima je osvojio 11 naslova prvaka Njemačke te dvaput bio pobjednik Lige prvaka, 2013. i 2020., kada je klub iz Münchena osvajao trostruku krunu. Uz to ima i naslov svjetskog prvaka s njemačkom reprezentacijom iz 2014.

Kahn je za Sport Bild potvrdio da su on i sportski direktor Hasan Salihamidžić u potrazi za napadačem kojeg bi doveli u sljedećem prijelaznom roku. No pitanje je hoće li Bavarci biti spremni izdvojiti oko 100 milijuna eura, što je iznos koji se spominje vezano za moguće dovođenje najboljeg strijelca Napolija Victora Osimhena ili Randala Kolo Muanija iz Eintracht Frankfurta.

"S ovakvim iznosima Bayern se mora zapitati daje li vam igrač jamstvo za taj novac? To bi definitivno bio veliki rizik", rekao je Kahn. Bayern je ispao iz Lige prvaka i njemačkog kupa te se s Borussijom Dortmund bori za titulu Bundeslige.

Pročitajte više