Kaka iz Sandžaka pojačava Manchester United

17-GODIŠNJI veznjak beogradskog Partizana Adem Ljajić nalazi se na probi u Manchester Unitedu. Ovaj igrač već je dobio i nadimak "Mali Kaka".

Jedan od najvećih talenata srpskog nogometa, Adem Ljajić, zaintrigirao je Alexa Fergusona i skaute Manchester Uniteda svojim nastupima za beogradski klub u pretkolima Lige prvaka. Sada se nalazi na probi u Manchesteru.

Ljajić je veznjak, te može igrati na više pozicija. Najbolje se snalazi kao veznjak u sredini veznog reda ili na desnoj strani. Igra u Partizanu za koji je ove sezone odigrao nekoliko zapaženih utakmica, prvenstveno u dvobojima drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv azerbajdžanskog Intera iz Bakua.

Ljajić je rođen u Novom Pazaru, u Sandžaku, te je ukupno upisao četiri nastupa za momčad Partizana. Također je i član mlade reprezentacije U21 reprezentacije Srbije u kojoj je nastupio jednom .

Nadimak "Mali Kaka" je dobio, naravno, po velikom Brazilcu s kojim ga mnogi uspoređuju.

Čini se da je Manchester United dobrano za njega zagrizao. Ako zadovolji na probi, mogao bi biti još jedan u nizu vrlo mladih igrača koji su potpisali za ovaj veliki klub.

United želi i 18-godišnjeg Brazilca Douglasa

Osim što su skautirali Adema Ljajića u Beogradu, Unitedovci gotovo stalno borave u Južnoj Americi gdje također traže nove velike nogometne talente. Alex Ferguson je tako već doveo Rodriga Possebona te braću Rafael i Fabija, no za oko im je zapeo još jedan mladi Brazilac.

Radi se o 18-godišnjem Douglasu, igraču brazilskog Gremija.

Brazilski je klub izvjesio cijenu od 20 milijuna funti za Douglasa te ako neki klub uplati taj iznos, on može otići.

Inače, Douglasa je pronašao skaut Uniteda Jaap Staam i to na utakmici mlade brazilske reprezentacije.

"Još uvijek nije vrijeme da Douglas otiđe put Europe. On je jako mlad, može još puno dati Gremiju", rekao je njegov menadžer Cesar Bottega.

Također, sportski direktor ovog brazilskog kluba Andre Krieger složio se sa njegovim agentom te niti on ne bi htio pustiti Douglasa jer im je potreban u borbi za osvajanje Copa Libertadoresa.

Ipak, sleti li prava ponuda za čini se, novu brazilsku zvijezdu, teško će ostati u Gremiju. Navodno je za njega zainteresiran i Real Madrid.

M.Š.
Foto: FK Partizan

Pročitajte više