Kako će Čačić napasti Turke?

Foto: Hina

HRVATSKA reprezentacija odradila je trening na Maksimiru dva dana uoči prvog susreta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Turske, istog protivnika kojeg je momčad Ante Čačića pobijedila na otvaranju Eura u Francuskoj.

Kako su hrvatski reprezentativci, a i turski tabor najavili, bit će to potpuno nova utakmica, ali jednako izazovna i očekuje se žestoka borba, nažalost, pred praznim tribinama Maksimira.

U takvoj su atmosferi danas odradili i trening, a suigračima se priključio Ivan Rakitić, koji je stigao s nekoliko dana zakašnjenja zbog zdravstvenih problema svoje kćerke. Prema najavama iz hrvatskog tabora Raketa će biti spreman za utakmicu s Turskom, a očekuje se na terenu od prve minute.

Prva utakmica Hrvatske nakon Eura, ona u Sisku protiv Segeste, nije puno toga otkrila o snazi i taktici Čačićeve ekipe, osim što je poslužila za opuštanje i popravljanje raspoloženja uoči Turske. No, već je jasno koji će igrači sigurno nastupiti u ponedjeljak.

Najavljena je promjena na golu pa bi umjesto Danijela Subašića na vrata trebao stati Hajdukov golman Lovre Kalinić. U odnosu na sudar s Turcima na Euru, Čačiću nedostaje tek Darijo Srna koji je završio svoju priču u reprezentaciji, a njegovo mjesto već je odavno rezervirano za Šimu Vrsaljka, koji je ovog ljeta ostvario senzacionalan transfer u Atletico Madrid, no i tamo se, kao i u Čačićevoj selekciji tek treba dokazati.


Iskustvom će mu pomoći Vedran Ćorluka koji iza sebe ima nekoliko okršaja s Turcima, a pitanje je hoće li Čačić u prvih 11 vratiti buntovnika Dejana Lovrena, kojeg je vratio na popis nakon velikog pomirenja, ili će vjerovati Domagoju Vidi koji je privremeno zauzeo Lovrenovo mjesto. Na lijevoj strani obrane očekuje se Strinić dok će Pivarić i Jedvaj ipak čekati priliku s klupe.



U veznom redu Modrić i Rakitić su sigurni, kao i Perišić, a Čačić ima nekoliko opcija za preostale dvije pozicije (ako ne iznenadi s dvojicom napadača). Milan Badelj bio je Čačićev prvi izbor na zadnjem veznom, no na tu bi poziciju mogao uskočiti Brozović, koji je na Euru igrao i na desnom krilu.

Na to bi mjesto sada Čačić mogao gurnuti najboljeg hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, a na suprotnu stranu novu zvijezdu Juventusa Marka Pjacu koji će s Mandžukićem moći vježbati kombinacije s torinskih treninga. Rakitić bi u tom slučaju igrao u sredini, iza napadača. A na toj poziciji Nikola Kalinić i Andrej Kramarić još nisu uspjeli izgurati Mandžukića.



 

Pročitajte više