Kako će Hajduk izgledati s Kleinheislerom?

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

LASZLO KLEINHEISLER (29) predstavljen je kao novi igrač Hajduka. Mađarski veznjak tako se vraća u hrvatski nogomet samo godinu dana nakon transfera iz Osijeka u Panathinaikos vrijednog pola milijuna eura. Kleinheisler se u Grčkoj nije naigrao pa će se u Hajduku pokušati vratiti u formu te samim tim i u mađarsku reprezentaciju uoči Eura.

A Kleinheisler u pravoj formi bio bi i od velike koristi Hajduku. Mađar je svojevremeno u dresu Osijeka bio jedan od najboljih veznjaka lige, a posebno se istaknuo u ofenzivnijoj ulozi u prvoj polovici prošle sezone. Tada je u 20 nastupa u svim natjecanjima zabio osam golova uz četiri asistencije.

Gdje će Kleinheisler igrati u Hajduku?

Za očekivati je da će Kleinheisler i u Hajduku imati popriličnu ofenzivnu ulogu. Jedna od pozicija na kojoj su Splićani najviše mijenjali jest ona lijevog krila, a upravo je na njoj Mađar igrao poprilično često u svojoj karijeri.

Kleinheisler nije klasično krilo i ne bi donio brzinu i prodornost, no već je i u Osijeku pokazao kako može biti jako koristan svojim ulascima u sredinu i izvlačenjem na udarac desnom nogom, što mu je jedna od najjačih karakteristika. Stoga bismo Kleinheislera najčešće mogli gledati upravo na lijevom krilu.

Ipak, polivalentnost mađarskog nogometaša daje Mislavu Karoglanu i druge opcije. Kleinheisler bez problema može zauzeti mjesto u veznom redu i tako, primjerice, omogućiti ofenzivniju ulogu Rokasu Pukštasu, koji je već znao igrati na desnom krilu. Isto tako, nije isključeno ni da Kleinheisler, recimo, ugrozi mjesto Filipa Krovinovića.

Pročitajte više