TRANSFERI

Kako je austrijski Srbin oštetio Engleze za 35 milijuna eura: "Užasan transfer"

Foto: EPA-EFE

MARKO ARNAUTOVIĆ neosporno je talentiran nogometaš, koji, kad mu se igra, djeluje kao igrač najviše klase. Međutim, problematičan karakter Austrijanca srpskih korijena opet je priredio cirkus u West Hamu.

Novinar Skya Kaveh Solhekol objavio je Arnautovićevu prodaju u neki od kineskih klubova za 25 milijuna eura jer ovog igrača u West Hamu više nitko ne može istrpjeti zbog očajnog ponašanja.

To je za londonski klub užasna spoznaja budući da su u siječnju imali ponudu za njega od 60 milijuna eura. "Terrible deal", pišu engleski mediji o ovom slučaju, no da bi se situacija u svlačionici Čekićara poboljšala, Arnautović mora van.

U siječnju je tek izveo show.

Trebao je u kineskom prvoligašu navodno godišnje zarađivati oko 17 milijuna eura, odnosno 317 tisuća eura tjedno. Inzistirao je na transferu pa se čak i pobunio kada je West Ham odbio prvotnu ponudu vrijednu 40 milijuna eura. Ponuda je potom porasla za 20 milijuna eura više.

Budući da je prvo htio pronaći Arnautoviću adekvatnu zamjenu, West Ham nije brzao u pregovorima s Guangzhou Evergrandeom.

Usput je Marka Arnautovića, plaćenog Stoke Cityju sredinom srpnja 2017. godine 22,3 milijuna eura, kaznio s 226 tisuća eura zbog neprimjerenog ponašanja. Propustio je i neke utakmice zbog kazne.

Ipak, Guangzhou Evergrande u međuvremenu je iznenada poništio ponudu. Marko Arnautović, rođeni Austrijanac srpskih korijena, našao se tada u pat-poziciji. Bivši napadač Twentea, Werdera i Intera zamjerio se klupskoj upravi, kao i navijačima s kojima se očito preuranjeno oprostio u utakmici protiv Arsenala.

Navijači su ga prozivali zbog ponašanja i odluke da slavni engleski klub zamijeni kineskim u kojem je trebao biti bogovski plaćen. Brat Danijel, ujedno i njegov menadžer, branio ga je tvrdnjom kako u Kinu "želi otići zbog osvajanja trofeja".

Na kraju nije otišao u siječnju, otići će sada. Vjerojatno kao jedan od najomraženijih likova u povijesti kultnog kluba.

Pročitajte više