KOVAČEV BAYERN

Kako je James Rodriguez izgubio bitku protiv Kovača

Foto: Getty Images

NIKO KOVAČ na Borussiju Dortmund krenuo je maksimalno napadački pa su u pobjedi 5:0 igrali Serge Gnabry, Thomas Müller, Kingsley Coman i Robert Lewandowski od prve minute.

Niki je zapravo koristila lakša ozljeda inače standardnog Jamesa Rodrigueza i zbog toga je Kolumbijca ostavio na klupi svih 90 minuta da bi Bayern na terenu izgledao uvjerljivo najbolje otkako ih je preuzeo bivši trener Frankfurta.

Bayern razbio Borussiju na Nikin način

Bayernovom strategu je išlo u prilog i to što se Kolumbijac dodatno potrošio igrajući za reprezentaciju pa je imao dva čvrsta razloga zbog kojih ga je ostavio po strani i nakon toga ostvario pobjedu karijere.

"Kovač je dobio bitku s Jamesom", piše Marca aludirajući na to da hrvatskom treneru nitko ne može prigovoriti na tom potezu - Bayern je u svakom smislu demolirao rivala za naslov bez Jamesa kojeg Kovač daleko više koristi u proljetnom dijelu prvenstva nego u jesenjem.

No poznato je da Kovač voli defenzivno odgovornije nogometaše poput iskusnog Müllera koji je, kao i svi ostali Bayernovi igrači u subotu, bio sjajan.

"Nećemo platiti toliko novca za nekog tko ne igra"

Zna se da bivši hrvatski izbornik voli organiziranu igru u kojoj nijedan igrač nema kompletnu slobodu na terenu, a sloboda je baš ono što hrani Jamesa. 

Zato su se rađale razmirice između trenera i igrača, no kako bi ugasio vatru, Kovač je od siječnja itekako koristio Jamesa koji je sedam puta bio prvotimac.

Na kraju, postavlja se pitanje treba li James Bayernu. Ako ga žele potpisati poslije dvogodišnje posudbe iz Real Madrida, morat će platiti Španjolcima 42 milijuna eura.

"Nećemo platiti toliko novca za nekog tko ne igra", rekao je predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

O Jamesovoj sudbini u Bavarskoj, čini se, najviše će odlučivati Niko Kovač.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više