Kako je nestao Ante Ćorić?

Foto: Profimedia

KAD JE u ljeto 2018. godine otišao iz Dinama u Romu za šest milijuna eura, Ante Ćorić slovio je za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Za njega su se raspitivali najveći europski klubovi, a Ćorić je na kraju odabrao ponudu Rome,l koja je mjesecima radila na njegovu transferu.

"Presretni smo što možemo pozdraviti Antu Ćorića u klubu. Vjerujem da smo dobili jednog od najvećih talenata europskog nogometa i nadam se da će se uz naporan rad i nadzor trenera taj talent i dalje razvijati i da ćemo moći uživati u njegovoj kvaliteti dugo", rekao je Romin sportski direktor Monchi na Ćorićevu predstavljanju.

Odigrao tri utakmice

U svlačionici je zatekao Edina Džeku, Danielea De Rossija Stephana El Shaarawyja i druge zvijezde i vjerovao je da će se nametnuti u momčadi koja je u protekloj sezoni stigla do polufinala Lige prvaka.

No - to se nije dogodilo. U prvoj sezoni upisao je tri nastupa za prvu momčad i pokazat će se da su to jedine tri utakmice koje je odigrao za Rominu momčad. Romu je 2019. preuzeo Paulo Fonseca, koji uopće nije vidio Ćorića u svojim planovima i onda je krenula njegova kalvarija.

Roma ga je dala na posudbu u Almeriju. Španjolski drugoligaš platio je posudbu 400.000 eura uz opciju otkupa ugovora za šest milijuna, ali ni tamo mu nije išlo. U 16 utakmica upisao je tri asistencije, Almeria je bila blizu povratka u prvu ligu, ali onda su se ozlijedili Ćorić i još neki igrači i klub nije uspio.

Španjolci su ga vratili Romi u ljeto 2020. i par mjeseci kasnije Roma mu je našla novu posudbu, nizozemski Venlo. Ćorić je u jednom intervjuu rekao da je to najgori klub na svijetu, u kojem su mu u svlačionici ukrali Rolex, a upisao je isti broj nastupa kao za Romu i vratio se u Rim u veljači 2021. godine.

U Romi nitko nije računao na njega i tražila mu se nova posudba pa je otišao u Olimpiju. Bio je to klub koji mu je jamčio minutažu i liga u kojoj je mogao uzeti novi zamah u svojoj karijeri. U Olimpiji je odmah postao standardni član prve momčadi, odigrao je šest utakmica, a onda je potrgao kolateralni ligament dva puta i izgubio je još jednu sezonu.

Najbolja sezona još od vremena iz Dinama za Ćorića je bila pretprošla u Zurichu. Odigrao je 23 utakmice u svim natjecanjima, upisao je gol i dvije asistencije i Švicarci su ga željeli otkupiti na ljeto. No, Roma je tražila previše i zainteresirani klubovi su odustali znajući da ga ovog ljeta mogu dobiti besplatno.

Roma na njemu izgubila 25 milijuna eura

Novu posudbu nije mogao naći i čitavu prošlu sezonu bio je bez kluba. U međuvremenu je postao i otac djevojčice, a trenirao je individualno spremajući se za ovo ljeto, kad bi trebao dobiti dosta ponuda. 

S Romom je 2018. potpisao ugovor na pet godina. Sam je u jednom intervjuu rekao da je rimski klub na njemu, s plaćom, izgubio ukupno 25 milijuna eura i da ga zato svih ovih godina nije puštao za malen iznos. 

Iako svoj potencijal, barem zasad, nije ostvario, Ćorić je i dalje zanimljiv brojnim klubovima jer se 23 gola i 24 asistencije u 143 nastupa za Dinamo ipak ne zaboravljaju tako lako. Nedavno je rekao da interesa navodno ima i iz HNL-a, ali sve će biti jasnije 1. srpnja, kad Ćorić postaje i službeno slobodan igrač.

Pročitajte više