Kako protiv Engleske? Dalićeva velika dvojba

Grafika: Index

"PROPUŠTAM Englesku", rekao je novinarima Ivan Santini nakon prijateljske utakmice Hrvatske i Bjelovara (15:1). Time se napadač Anderlechta samo pridružio dugačkom popisu nogometaša na koje Zlatko Dalić ne može računati u reprizi polufinala Svjetskog prvenstva. 

Hrvatska u petak od 20:45 sati na praznoj Rujevici dočekuje Engleze, a Dalić je u velikim problemima u drugoj utakmici Lige nacija nakon što je u prvoj doživio debakl u Španjolskoj (0:6). 

Kako će desetkovana Hrvatska izgledati protiv Engleske? 

Na golu bi trebao biti Dominik Livaković koji je dočekao svoju priliku nakon što se Danijel Subašić povukao iz reprezentacije, a Lovre Kalinić ozlijedio.

Šime Vrsaljko je ponovno osjetio bolove u koljenu, Dalić tvrdi da nije odustao od Marka Rogu na desnom beku, ali je najvjerojatnije da će priliku od prve minute dobiti Tin Jedvaj.

Stoperski par bi trebao biti isti kao na Svjetskom prvenstvu - Lovren - Vida, a na lijevom boku očekuje se Josip Pivarić. 

Kovačić ili Badelj? Kramarić ili Rebić?

U veznom redu sigurni su Luka Modrić i Ivan Rakitić, a najveća Dalićeva dvojba je Mateo Kovačić kojem sjajno ide u Chelseaju. Ako Kovačić zaigra od prve minute, onda će Milan Badelj najvjerojatnije na klupu. 

Ofenzivni dio momčadi vjerojatno će činiti Ante Rebić i Ivan Perišić na krilnim pozicijama i Andrej Kramarić u napadu.

Druga Dalićeva opcija je da Rebića gurne u vrh napada, Kramarić preseli na klupu, a na desnom krilu zaigra Marko Pjaca ili možda Kovačić, umjesto kojeg bi u prvih 11 upao Badelj.
 

Pročitajte više