Kakve kurve: Danci negiraju da je bilo prostituki, IHF šuti o greškama u finalu

ČELNICI HRS-a na sastanku s Hassanom Moustafom dobili su pismenu ispriku danskog sudačkog para Olsen i Pedersen te izvolijevali 3,5 milijuna kuna od IHF-a.

HRS-ova četvorka Šola-Njirić-Gobac-Poljak je u Baselu, gdje je razgovarala s čelnicima Međunarodne rukometne federacije oko optužbi koje su nedavno uputili danski suci Olsen i Pedersen , a vezano uz navodni pokušaj podmićivanja prostitutkama uoči finalnog ogleda Hrvatska - Francuska na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj.

Danci se doslovce sada "prave Englezi". Opovrgavaju da ih se na jednoj večeri u Zagrebu pokušalo potkupiti "prijateljicama noći". I ne samo to. Tvrde da to nikada nisu niti rekli!

"Dobili smo službena priopćenja IHF-a, EHF-a kao i pisano priopćenje danskih sudaca Pedersena i Olsena kojima oni opovrgavaju sve optužbe za pokušaj podmićivanja i negiraju da se bilo što od spomenutog dogodilo na službenim večerama. Danci su čak pismeno opovrgnuli da su išta od toga rekli. Poduprli su nas svi delegati i suci koji su bili na spomenutim večerama negirajući bilo kakve pokušaje podmićivanja, a mi smo tražili da danski sudački par proslijedi tu izjavu svim hrvatskim medijima, sto će oni i učiniti. Nanijeli su nam štetu i drago nam je da su se ispričali", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Zoran Gobac za Index je potvrdio kako je predsjedniku IHF-a Hassanu Moustafi predao DVD s utakmice Francuska - Hrvatska. Naime, Gobac traži objašnjenje kako je moguće da je na štetu Hrvatske bilo 30, a na štetu Francuske samo tri sudačke odluke.

"Oni će to pregledati i dati stručnom timu na analizu. Naravno, ne možemo očekivati neke revolucionarne promjene".

Kako su u IHF-u reagirali kada ste im rekli za taj nesrazmjer u broju pogrešaka?

"Nemaju objašnjenja kako se to moglo dogoditi", kratko kaže Gobac.

Također, predsjednik IHF-a Hassan Moustafa je potvrdio da će HRS dobiti 3,5 milijuna kuna od IHF-a, što je naknada za sva ona mjesta koja se nisu mogla u dvorani koristiti jer je agencija Sport Five to koristila za potrebe realizacije TV prijenosa utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva.

Dogovoreno je i da će se između 26. listopada i 1. studenog odigrati utakmica zlatnih generacija Hrvatske protiv reprezentacije Svijeta i to u prigodi obilježavanja 60 godina rukometa u Hrvatskoj.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više