Kaznit će ga Mamić, ali i Vlajčević: Kakvu će kaznu dobiti Taravel?

Screenshot (HTV/Dnevnik)

VELIKU glupost napravio je Jeremy Taravel u derbiju Rijeke i Dinama. Branič hrvatskog prvaka pri vodstvu 1:0 svoje momčadi udario je glavom Marka Vešovića i dobio izravni crveni karton. Svoju momčad ostavio je s igračem manje, a na kraju je Rijeka preokretom slavila s 2:1.
 
"Kaznit ćemo ga", poručio je nakon poraza na Rujevici Dinamov trener Zoran Mamić, a razočarani potezom suigrača bili su i Domagoj Antolić i Paulo Machado.
 
Zanimljivo će biti vidjeti kakvu će kaznu dobiti Taravel od Dinama, ali i od disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića zbog namjernog udaranja suparnika. 
 
Prema Članku 50. HNS-ovog Disciplinskog pravilnika za običan crveni karton nogometašu prijeti zabrana igranja do četiri utakmice. Međutim, ovo svakako nije "običan" crveni karton.
 
Budući da je riječ o fizičkom napadu na suparničkog igrača, prema Članku 58. Taravelu prijeti zabrana igranja od dvije do šest utakmica. Ako se, pak, utvrdi da je Vešovića imao namjeru teže ozlijediti može biti kažnjen suspenzijom do dvanaest utakmica.
 
 

Pročitajte više