HNL

Kalinić će dugo biti van terena. Vraća se tek za derbi s Dinamom?

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

NIKOLA KALINIĆ će zbog rupture mišića s terena izbivati oko mjesec dana. Jučer smo neslužbeno doznali da bi ga ova ozljeda trebala izvan terena ostaviti 20-ak dana, ali i naglasili da tek mora odraditi ključne pretrage i doznati točnu težinu ozljede. To se i dogodilo, a vijesti nisu dobre.

Ozljeda je ipak nešto teža nego što se mislilo pa se povratak Kalinića može očekivati tek za mjesec dana, dakle točno na vrijeme za derbi s Dinamom na Poljudu 21. listopada.

Podsjetimo, napadač Hajduka ozlijedio je kvadriceps na utakmici Hajduka i Istre u prošlom kolu u duelu s Maurom Perkovićem u Istrinom kaznenom prostoru, a Patrik Kolarić odlučio je da ne treba dosuditi penal. Kalinića je zamijenio Jan Mlakar, koji je i sam napustio teren na početku drugog dijela, kada ga je zamijenio Kalik.

Nastavljaju se problemi

Cijele ove sezone Hajduk nije mogao ozbiljno računati na Kalinića jer je velik broj utakmica propustio zbog ozljeda, a i za ono malo što je igrao se može reći da je igrao načet. Sve je krenulo već nakon Superkupa, u kojem je Kalinić stradao u jednom od duela i izbivao s travnjaka oko tri tjedna.

Nakon toga je nekoliko puta propuštao utakmice što zbog ozljeda, što zbog viroza ili je iz kluba jednostavno komunicirano da se "ne osjeća dobro", a sad kad se vratio i očekivalo se da je potpuno spreman, dočekao je nastavak kalvarije. 

Pročitajte više