Hrvatska reprezentacija

Kalinić: Čujem se s Englezima iz Aston Ville. Puni su optimizma

Foto: Drago Sopta/HNS

JOSIP JURANOVIĆ i Lovre Kalinić najavili su predstojeće Europsko prvenstvo. Obojica su kao najveću snagu reprezentacije istaknuli zajedništvo te vjeruju da Hrvatska može ostvariti dobar rezultat.

Juranović: Kad vidim s kim igram, odmah mi je lakše

Juranović u reprezentaciju dolazi kao prvak Poljske s varšavskom Legijom. Odličnu sezonu zaključio je s osam asistencija i dva pogotka.

"Meni je drago da sam ovdje. Poljska liga je fizički jako zahtjevna, dosta toga se bazira na trci. Podjednake su lige, ali u Hrvatskoj je više talenata. Zadovoljan sam sezonom ondje, u malom broju utakmica imam osam asistencija i dva pogotka. Stvarno mogu reći da mi je ovo jedna od najbolje odigranih sezona", započeo je.

Nije krio oduševljenje što je dio reprezentacije.

"Živim san svakog malog dječaka, nastupit ću na ovako velikom natjecanju. Jedva čekam i pun sam optimizma. Naša snaga je kolektiv. Cijelo vrijeme smo svi zajedno, pozitivni smo, atmosfera je jako dobra i nadam se da će tako biti do kraja", rekao je.

Video: HNS

Šime Vrsaljko je prvi desni bek Hrvatske, ali zadnjih sezona ima mnogo problema s ozljedama i upitno je hoće li biti spreman odigrati maksimalnu minutažu. Juranović je spreman uskočiti kad god zatreba.

"Izbornik je tu da odluči. Drago mi je da je Šime s nama, on je pozitivni duh naše svlačionice. Pričam s njim cijelo vrijeme, posebice o poziciji koju igramo, daje mi savjete. Ja ću uvijek dati sve od sebe, vidjet ćemo sve tijekom priprema i utakmica, ali napravit ću sve što se očekuje od mene", istaknuo je.

Smatra da će obrana biti na visokoj razini: "Bit ćemo dosta dugo zajedno, cijela obrambena linija stalno razgovara međusobno, tako da mislim da ćemo u tom segmentu biti jako dobri na Euru."

Ne boji se Engleske i njihovog snažnog napada. Ako dobije priliku u toj utakmici, kaže da će mu suigrači sve olakšati.

"Kad pogledam s kim igram, odmah mi je lakše. Sve su to jako dobre reprezentacije, posebice Englezi, koji će nam se htjeti osvetiti, ali trebamo gledati samo sebe i tako možemo otići dalje", završio je.

Kalinić: Čujem se s reprezentativcima iz Aston Ville

Lovre Kalinić je igrama u Hajduku izborio povratak u reprezentaciju, najvjerojatnije kao prva zamjena Dominiku Livakoviću. Naglasio je da Hrvatska nikad nije imala problema s vratarima.

"Kao i uvijek, čast je, zadovoljstvo i sreća doći u reprezentaciju sa svojim kolegama. Što se tiče pozicije vratara, Hrvatska tu nikad nije imala problema. Protiv nas su, naravno, svi motivirani. Prihvatili smo ulogu favorita, ali u Rusiji je bila jedna ekipa, a sad je ovdje dosta novih igrača. Stvara se neka nova slika. Nadam se da će svi koji su dobili poziv to i opravdati", krenuo je.

Kalinić je drugi dio sezone proveo u Hajduku na posudbi iz Aston Ville. Istaknuo je da se čuje sa suigračima iz Engleske koji su dio reprezentacije.

"Čujem se sa suigračima iz Ville koji su u krugu engleske reprezentacije - Ollie Watkins, Jack Grealish i Tyrone Mings su na širem popisu. Oni su puni optimizma, poput nas. Tu je i Škot John McGinn. No, oni imaju svoje ciljeve, a mi svoje. Naš prvotni cilj je prolazak grupe."

Video: HNS

Osvrnuo se i na Hajduk te odlazak Tramezzanija: "U trenutku kad sam došao, bila je jako teška situacija, no drago mi je što sam se vratio u svoj klub i osjećao sam se fenomenalno, to je moj dom. Uspjeli smo u našem cilju i izborili smo Europu. Što se tiče Tramezzanija, on je prvenstveno jedan jako dobar i ugodan čovjek te odličan stručnjak. Žao mi je što više nećemo raditi zajedno i želim mu svu sreću."

Poručio je da će Hrvatska na Euru sigurno izgledati bolje nego u periodu poslije Svjetskog prvenstva, jer će biti više vremena za uigravanje.

"Kroz kvalifikacijske utakmice su se događale oscilacije, ali to je normalno jer je došlo do smjene generacije, a izbornik nije imao vremena sve uigrati. Sad ćemo biti zajedno dulje vremena i sigurno je da će na Euru izgledati bolje. Uvijek nas je krasilo zajedništvo. O pojedinačnoj kvaliteti ne treba pričati, tu su igrači s vrhunskim karijerama iz top klubova. Ako se svi stavimo u službu ekipe, sigurno možemo napraviti velik rezultat", zaključio je.

Pročitajte više