Kalinić: Dok sam s reprezentacijom, Hajduk ne postoji

NA DANAŠNJOJ konferenciji za novinare u Rovinju "domaćini" su bili Nikola Jurčević te Nikola Kalinić i Hrvoje Vejić. Vejić je zajedno sa Pletikosom i Galinovićem u Eden došao jučer navečer te je jutros odradio svoj prvi trening.

"Sve je odlično, zaista. Hotel je sjajan, tereni također i ambijent općenito. Zaista možemo biti zadovoljni uvjetima u Rovinju", osvrnuo se Vejić na uvjete u kampu.

Kako Hrvoju Vejiću uskoro istječe ugovor sa ruskim Tomom i njegova je sudbina još neizvjesna, on smatra da sada nije vrijeme da o tome razmišlja jer se u potpunosti želi usredotočiti na rad s reprezentacijom. Ipak dao je kratak komentar  o tome:

"Ruska liga raste kvalitetom, sve je bolja i bolja, unatoč činjenici da je riječ o velikoj zemlji, gdje se dosta putuje. Kvaliteta nogometa definitivno raste jednako kao što raste i broj stranih nogometaša koji u sve većem broju izabiru dolazak u rusku ligu".

"U Tomsku sam tri godine i tamo sam zadovoljan. Još ne mogu reći hoću li tamo ostati ili ne, vrijeme će pokazati hoću li možda zaigrati negdje bliže Hrvatskoj, u nekoj jačoj ligi, no za takvo nešto ima vremena", rekao je Vejić.

Hrvoje Vejić je rekao kako Rusi nemaju previše povjerenja u momčad koja ide na Euro, muče ih i međusobni odnosi u svlačionici, no potpuno je izvjesno kako će velik broj Rusa navijati za Hrvate. Dodao je i o svojemu statusu u nacionalnoj momčadi:

"U obrani vlada vrlo jaka konkurencija i ne znam hoću li igrati, ali znam da je Bilić pozvao sve one igrače koji su iznijeli kvalifikacije. Na meni je da treniram, da radim i budem spreman ispuniti sve zadatke koji se od mene budu tražili. Sretan sam da sam uopće dobio priliku da budem ovdje i ako bude potrebno, vjerujem da ću znati ispuniti očekivanja izbornika, suigrača i navijača".

Kalinić do daljnjeg igrač Hajduka

Nikola Kalinić bio je zanimljivija figura na protokolarnoj HNS-ovoj presici. U centru zbivanja je zbog sukoba s trenerom Hajduka Robertom Jarnijem, te neizvjesnog statusa u klubu. U prilog ne ide niti pad forme u finišu prvenstva, kada je najžešće trebalo pravdati pozivnicu petog napadača.

"U prvom redu mogu reći da mi je jako žao onog incidenta s kapetanskom trakom. I već sam se ispričao zbog toga.", te je nastavio:
 
"Ne mora Hajduk uvijek biti tema, sada sam tu s reprezentacijom, a o Hajduku ću razmišljati nakon Eura. Sretan sam da mogu biti dio tima koji ide na prvenstvo i zahvalio bi se od srca izborniku Biliću na pozivu te se nadam da će biti prilike da mu se odužim, kako pristupom i zalaganjem, tako i igrama na najbolji mogući način. "

"Neizvjestan status u klubu mi ne smeta,  Uostalom, igrač sam Hajduka do daljnjeg, i imam važeći ugovor. Transfer? Ne razmišljam o tome, već samo o reprezentaciji. Rusija? Ne znam, ovisi o ponudi..." - nasmijao se Kale.


Na meti novinara najviše je bio Nikola Jurčević, trener reprezentacije koji je na početku svojega izlaganja istaknuo značaj kolektiva i sjajnu atmosferu koja može biti ključ dobrih nogometnih partija na prvenstvu.

"Ovdje se najprije radi se o jednoj izuzetnoj skupini igrača koji su izvanredni, kako u svojem pristupu obvezama, profesionalnosti i zalaganju, tako i u svojem nogometnom znanju. Imamo izvanredan spoj mladosti i iskustva, prekaljenih i iskusnih igrača, mladih već realiziranih nogometaša kao i onih mladih koji se tek trebaju afirmirati u punom smislu. Takav spoj rezultirao je općenito dobrom i pozitivnom atmosferom koja može biti od velikog značaja za velika natjecanja kakvo je Euro", kaže Jurčević.

"Cijenimo i vjerujemo u te igrače. Oni su apsolutno budućnost hrvatskog nogometa, ali već sada su toliko kvalitetni da mogu pomoći, na koncu zato su tu. Kvalitetom, svojim ponašanjem za vrijeme i nakon treninga, apsolutno su zaslužili da budu ovdje", hvalio je Jurčević mlade igrače u reprezentaciji.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više