Kalinić: Gotovo je!

Foto: Getty Images / Guliver image

NIKOLA KALINIĆ javio se iz Italije i objavio da ostaje u Firenzi. Odbio je financijsku ponudu života i odlučio ostati u Italiji. Odluka je, tvrdi, definitivna. Kineski klub Tianjin već mjesec dana ga pokušava preseliti na Daleki Istok. Kalinić je priznao da je dobio astronomsku ponudu, razmislio i prelomio. Nije upoznat s ciframa koje su Kinezi nudili Fiorentini za odštetu, niti je s predstavnicima kineskog kluba ikada osobno razgovarao. Na papiru je pisalo između 10 i 12 milijuna eura godišnje, ali reprezentativac Hrvatske odlučio je ostati u europskom nogometu. Priznao je da je bio pod velikim pritiskom javnosti zbog histerije kojom je popraćena cijela priča. 

Kao da su me tjerali...

"Ostajem u Fiorentini! To je moja odluka. Samo moja. Želim igrati u Italiji, za klub u kojem sam već dvije godine, gdje mi je lijepo, osjećam se stvarno ugodno. Izražavam veliku zahvalnost treneru i suigračima, želim nastaviti s njima!", rekao je Kalinić za Sportske novosti i dodao da nikada nije kazao da želi otići iz Firenze.

"Jasno da sam razmislio kada sam vidio ponudu, ali u nijednom momentu nisam odlučio otići. Imao sam osjećaj kao da me tjeraju uz Italije. Ne klub, već novinari i javnost", priznao je golgeter Viola koji u Firenzi igra u životnoj formi i vjeruje da može još puno ponuditi Europi i reprezentaciji Hrvatske.  

 
Poznati talijanski novinar Gianluca di Marzio javlja da je Kalinićev menadžer Tomo Erceg stigao u Milan i prijavio se u hotel. Navodno je stigao razriješiti situaciju oko hrvatskog reprezentativca koji je iz Kine dobio ponudu koja se ne odbija. Iako je Kalinić sretan u Firenzi i želi ostati, a ni klub ga se ne želi odreći, kad su "nemoralne" ponude u pitanju, nogomet je viđao i veće preokrete.

 

Pročitajte više