SUPERSPORT SUPERKUP

Kalinića je jako naljutila Dambrauskasova odluka

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

DINAMO je nakon penala pobijedio Hajduk 4:1 (0:0) i sedmi put osvojio SuperSport Superkup. Momčad Ante Čačića bila je puno bolja i promašila je niz šansi, ali se Hajduk zahvaljujući nevjerojatnom Lovri Kaliniću dovukao do penala u kojima su promašili Vuković i Mlakar.

Pisalo smo o tome da se Hajduk raspao u drugom dijelu, a bitnu ulogu u tome igrala je činjenica da Nikola Kalinić i Marko Livaja nisu dovoljno igrali obranu. Dambrauskas je to prepoznao pa je u 70. minuti izveo Kalinića iz igre, ali se Hajdukovoj zvijezdi nije svidio taj potez.

Čim je na stadionu spikerfonom obznanjena vijest da izlazi Kalinić, maksimirske tribine krenulo je urlanje i zviždanje. Kalinić je u tom trenutku namjerno sporije hodao prema mjestu za izmjene te je provokativno gledao u tribine i lupao po Hajdukovom grbu na dresu.

Emocijama tu nije bio kraj. Naime, napadač Bijelih ušao je u žestoku raspravu s litavskim stručnjakom. Prepirka nije trajala dugo, ali je bilo očito kako je Kalinić vrlo nezadovoljan odlukom svojeg trenera.

"Bolji smo od Dinama, imamo najbolje navijače i najveći smo hrvatski klub"

Kalinić je na pressici uoči derbija svojim izjavama dodatno podigao tenzije. Bivši napadač reprezentacije tvrdio je kako su bolja momčad od Dinama koji ih nijednom nije nadigrao u prošloj sezoni, a osvrnuo se i na navijačku stranu priče.

"Svaki od nas dat će ove sezone više od sto posto i vjerujem da ćemo na kraju svi slaviti ono što želimo. Pola Bilog vlaka su vjerojatno moji poznanici i rodbina. Drago mi je da ćemo imati veliku podršku na Maksimiru, imamo najbolje navijače u Hrvatskoj", rekao je dan prije susreta.

"Možemo utakmicu dobiti zajedništvom svih, od golmana do napadača. Imamo veliku želju za taj trofej i ako budemo pomagali jedni drugima, onda će biti dobro. U nogometu se ne može nikad ništa obećati. Idemo utakmicu po utakmicu, borit ćemo se za sve trofeje jer je ovo najveći hrvatski klub. Hajduk je klub koji se mora boriti za sve trofeje i tako će biti i ove godine", zaključio je.

 

Pročitajte više