Kalinićeva vrijednost se istopila kao Hajdukova prednost

SEDAM milijuna eura prema Transfermarktu težio je najvrjedniji eksponat među Hajdukovcima prije mjesec dana. U međuvremenu, Kale je pao na šest milijuna.

Na poznatoj stranici burze nogometaša uz isticanje vrijednosti igrača, njegovog zastupnika (Tomislav Erceg), je i i podatak kako je Kalinić u 37 utakmica za mlade reprezentacije Hrvatske postigao 30 golova.

Dodaju se također vijesti da je za Kalinića bio zainteresiran Olympique (kao i za Mandžukića i Moralesa) i kao što je poznato, Napoli.

Smanjuje mu se vrijednost kako se bliži kraj ugovora s Hajdukom

Kalinićeva vrijednost ide prema dole iz dva razloga: ovog proljeća je postigao tek tri zgoditka i ugovor mu ističe na sljedeće ljeto, što znači da će Hajduk, želi li išta zaraditi na njemu, morati prodati Kalinića za mjesec dana.

Dakako, zna to i tržište, pa se obzirom na prodaju pritisnutu rokovima koja će neminovno uslijediti, formira (ustvari smanjuje) Kalinićeva cijena.

Zbog toga dakako trljaju ruke zainteresirani klubovi, dok je Hajduku sada vjerojatno žao što je odbio zimske ponude Valencije (7.5 milijuna) i Palerma (6 milijuna eura) jer Kalinć će uskoro otići za bitno manji iznos.

A.K.
Foto: Joško Ponoš (Cropix)

Pročitajte više