Kalinićevi "prosci" izniču diljem Europe

NIKOLA KALINIĆ je, barem prema pisanju stranih medija, sve zanimljiviji klubovima iz najjačih europskih liga.

> Gjde je sad taj Mandžukić?

Nakon što je prošlog tjedna odjeknula vijest kako je mladog Hajdukovog napadača na Poljudu u golijadi protiv Intera gledao Chelseajev Frank Arnesen, predsjednik menadžerskog odjela londonskog kluba, talijanski mediji danas su javili kako je Kalinić svojom igrom privukao pozornost Genoe, ali i grčkog Panathinaikosa.

Talijanski Tuttosport Kalinića je predstavio kao ponajboljeg mladog igrača na ovim prostorima, a brojka od 16 prvenstvenih golova je, čini se, impresionirala čelnike Genoe koji bi voljeli u svlačionici vidjeti još jednog hrvatskog nogometaša. U Genoi, naime, već igra i Ivan Jurić.

Kalinića budno prate i u Grčkoj; Panathinaikos također je impresioniran Kalinićevim igrama i nada se da će uspjeti dovabiti napadača Bilih kojeg su zacrtali kao veliko ljetno pojačanje.

No, ukoliko su vijesti koje stižu iz Engleske točne, ova dva kluba nemaju velike šanse da svoje momčadi obogate Kalinićevim golgeterskim talentom. Prema pisanju britanskog tabloida The Sun, Chelsea je već sad za mladog napadača i vjerojatnog reprezentativca na predstojećem Europskom prvenstvu spreman ponuditi 8 milijuna funti, a s takvu ponudu će teško nadmašiti čak i Bayern, koji također pokazuje interes, pa "siromašni" Talijani i Grci nemaju nikakvih izgleda spram Abramovičevih milijuna.

P.V.
Foto: Index 

Pročitajte više