Kalinjo umjesto El Nina: Atletico Madrid prati prvog Hajdukovog strijelca

NOVA sezona nije loše započela za Nikolu Kalinića. Na kontu ima šest pogodaka, od čega je pet prvenstvenih (dva su, doduše, s bijele točke) te jedan europski, amaterima s Malte. Opstao je njegov reprezentativni status, a ne jenjava ni interes inozemnih klubova. Posljednji potencijalni prosac je madridski Atletico, koji je Kalinića došao pogledati na Riazor, u  prvoj utakmici drugog pretkola Kupa Uefa. Iako Kalinić nije briljirao, kako to često biva kada su u pitanju prave, velike utakmice, delegati trofejnog španjolskog kluba, koji ima po devet osvojenih naslova prvaka te Kupa kralja, odlučili su rezervirati svoja mjesta i u poljudskoj školjci.

Iako bi navijačima Hajduka čelnici teško mogli objasniti eventualnu prodaju napadača o čijem raspoloženju klub u ovom trenutku ovisi, to ih ne bi spriječilo da krenu u potragu za alternativnim rješenjem u slučaju da Atletico zaista i ponudi iznos koji se ne odbija.

I dalje izvješena cijena od 12 milijuna eura

Radi se, naime, o nevjerojatnih 12 milijuna eura, koliko Hajdukovi čelnici optimistično traže za svog ponajboljeg igrača. Predsjednik Hajduka Mate Peroš najavio je da Kalinić nije na prodaju, međutim ostaje vidjeti hoće li se razmatrati opcija da kao igrač Atletica Kale na posudbi do kraja odradi sezonu na Poljudu. 

Kalinić bi rado spremio kofere i preselio u španjolsku ligu, za koju je oduvijek govorio da mu je najveća želja. U istočnom Madridu bi ga dočekao klub s visokim ambicijama, sjajnim navijačima i istinskim nogometnim zvijezdama.

Sergio Aguero koji je u Atleticu od 2006. godine zabio 25 pogodaka u 75 nastupa. Independiente je za njega dobio 20 milijuna eura, najviše u klupskoj povijesti. Fernando Torres, najskuplji izdanak Atletica, na Vicente Calderonu zadržao se tek do početka srpnja 2007. godine, kada prelazi u Liverpool.

"Atleti" su lovu pametno trošili; kupili su Diega Forlana, Antonija Reyesa, a kada je Martin Petrov otišao u Manchester City, iz Benfice su doveli Simaoa Sabrosu za 20 milijuna eura. S Maxijem Rodriguezom na desnom krilu, Atletico je složio vrlo jaku ofenzivnu liniju, a uoči ove sezone konačno su ojačali i obrambene redove; stigli su Heitinga i Ujfaluši. Na pojačanja su uoči nove sezone potrošili 19 milijuna eura.

Kao momčad koja je 2007./08. sezonu završila na četvrtom mjestu Primere zaslužili su kvalifikacije za Ligu prvaka i traže prolaz protiv Rakitićevog Schalkea. U Gelsenkirchenu su odigrali odličnu utakmicu, međutim kući su se vratili poraženi (1:0). Pogodak su primili nakon pola sata igre (Pander iz slobodnjaka), no unatoč silnom angažmanu i dominantnoj igri u nastavku, nisu uspjeli postići vrijedan gostujući pogodak. Priliku za ulazak u Ligu prvaka ovog tjedna tražit će na svom terenu.

Šehić stiže na Poljud?

Poljudska utakmica Hajduka i Depora odlučit će mnogo toga, lako moguće i Kalinićevu sudbinu. U Hajduku razmišljaju i o popunjavanju rupa u napadu, ukoliko se ostvari euro-san. Na popisu se nakon nekoliko promašenih testiranja našao i Asim Šehić, ofenzivac Slaven Belupa kojem je u posljednji trenutak propao transfer u Rijeku. Iskusni napadač mogao bi za Hajduk potpisati već u petak, ukoliko noć prije Splićani svladaju Deportivo.

D.C.
Foto: Index

Pročitajte više