Kalou: Pritisak je slomio afričke reprezentacije

SALOMON KALOU ponudio je svoje objašnjenje zbog čega su reprezentacije iz Afrike podbacile na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Iako su uoči Mundijala mnogi stručnjaci i analitičari prognozirali uspjeh afričkih selekcija, on je izostao. Od šest reprezentacija s tog kontinenta, jedino je Gana osigurala plasman u osminu finala.

Kamerun, Nigerija, Alžir i domaćin Južna Afrika su se oprostili od prvenstva, a Kalouova Obala Bjelokosti ima samo još teoretske izglede za nokaut fazu, nakon remija s Portugalom 0:0 i poraza od Brazila 3:1. Budući da je Portugal dobio Sjevernu Koreju sa 7:0, Bjelokošćani bi morali azijsku momčad također dobiti iznimno uvjerljivo te se istovremeno nadati pobjedi Brazila protiv Portugala sa što više pogodaka razlike.

"Očekivanja od afričkih momčadi su bila velika. Držim da su reprezentativci afričkih selekcija bili spremni za dobar nogomet i dobre rezultate, ali ih je slomio pritisak, koji je izazvao preveliki stres. To je, očito, bilo jače i od talenta afričkih nogometaša. Neki igrači nisu igrali u skladu sa svojim standardima. Razlog je taj što su sami sebi natovarili preveliki pritisak na leđa", izjavio je Kalou.

Osvrnuo se i na poraz Obale Bjelokosti od Brazila 3:1.

"Branili smo se previše duboko i pustili im previše posjed lopte. Protiv Brazila je teško igrati."

 

Pročitajte više