Kamen spoticanja Zlatka Dalića

U NEDJELJU popodne Index došao do informacije kako su čelnici Varteksa, nezadovoljni sve češćim podbačajima kluba, kontaktirali nekolicinu trenerskih imena među kojima i vječitog pretendenta za klupu Hajduka, a po potrebi i hrvatske reprezentacije Ivana Katalinića, u Varaždinu je jutros održana prigodna press konferencija tijekom koje je aktualni strateg Zlatko Dalić kazao:

"Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku. Istina je da sam nedavno prolazi kroz malu krizu, ujedno i razmišljao o ostavci."

No, uz svesrdnu podršku predsjednika Tomislava Kezelja i članova Izvršnog odbora, zaključeno je da će naš ponajbolji mladi nogometni stručnjak do kraja sezone odraditi svoj posao u Varteksu, te pripremiti i uvesti mlade igrače i sljedeću sezonu. Ta je priča prezentirana u Varteksovom salonu u jutarnjim satima ponedjeljka.

"Čist sam prema sebi, nisam radio prema ničijem naputku već isključivo po svome, kako sam najbolje znao i umio." - reći će Dalić.

No, tijekom nedjeljne seanse predsjednika Kezelja i prisutnih novinara, izrečeno je kako će Dalićeva sudbina ponajviše ovisiti o susretu s Kamen Ingradom koji se igra u subotu.
Posljednju pobjedu Varteks je ostvario upravo protiv Kamena 11. studenog 2006. u Velikoj (4:1).  

U međuvremenu je odigrano 13. kola, gdje je Varteks od mogućih 39 ubilježio svega 3 boda. Hoće li nakon 168 dana od pobjedničkog posta Kamen Ingrad biti kamen spoticanja za Varteks i Zlatka Dalića saznat ćemo već u subotu, 28. travnja, iza 16.30 sati. Dalić je uvjeren da neće...

"Varteks je ove sezone imao tri cilja i sve smo ih ostvarili. Prvi je bilo stabilizirati financijsku konstrukciju kluba, što smo postigli prodajom trojice igrača koje sam ja stvorio i na kojima smo zaradili 10 milijuna kuna. Drugi je cilj bio ostati u ligi, a treći stvoriti momčad za iduću sezonu. Ako želimo da ti igrači jednom budu ključan dio ove momčadi moramo im dati priliku da sazriju. Stvaramo momčad za iduću sezonu" - u nedjelju navečer je Dalić prokomentirao za Index.

D.R.
Foto: NK Varteks

Pročitajte više