Afrički kup nacija

Kamerunu oduzeto domaćinstvo Afričkog kupa nacija

Foto: Getty Images

AFRIČKA nogometna konfederacija (CAF) oduzela je Kamerunu organizaciju predstojećeg Afričkog kupa nacija 2019. godine (15. lipnja - 13. srpnja).

Radikalna odluka izglasana je uslijed saznanja o probijanju zakazanih rokova tijekom radova na stadionima i dodatnoj infrastrukturi. Aktualna nestabilna politička situacija u Kamerunu, koja je na pragu eskalacije, pridonijela je jednoglasnoj odluci o kojoj se u petak vijećalo u Gani.

Prije negoli je 32. izdanje Afričkog kupa nacija dodijeljeno Kamerunu, kandidature su podnijele mnoge zemlje poput Senegala i Nigerije te Alžira i Obale Bjelokosti. 

Prema informacijama afričkih medija, Maroko slovi kao potencijalni domaćin s najviše izgleda. Prijave domaćinstva za povijesno izdanje Afričkog kupa nacija - prvi put u povijesti brojit će 24 umjesto dosadašnjih 16 momčadi i prvi put u povijesti organizirat će se u ljetnim, a ne u zimskim mjesecima - primaju se do kraja prosinca. 

Aktualni osvajač Afričkog kupa nacija je Kamerun. Na proteklom prvenstvu, održanom u Gabonu prošle godine, u finalu je s 2:1 porazio Egipat.
 

Pročitajte više